YakiDa


"Pedofilligor" - jämförelse

Denan artikel är den "Mediaundersökning" som Yakida utförde år 2011 för att få ett grepp och förståelse över de ligor som hänger ut människor som pedofiler på Internet.

Begreppet "Peddoligan" myntades av Monica Antonsson den 12 maj 2011, och begreppet "Peddon" myntades av hennes väninna Lena den 26 februari 2011.

Antalet anmälda fall av utpressning har för övrigt ökat kraftigt sedan år 2000. Förra året anmäldes cirka 2 500 fall av utpressningsbrott och det har ökat kraftigt de senaste tio åren. Mörkertalet är säkert gigantiskt. I statistiken från Brottsförebyggande rådet framgår inte hur pass vanligt det är med utpressning av sexförbrytare och pedofiler.

Finns säkert ett gigantiskt mörkertal
- Jag brukar alltid säga åt dem att göra en anmälan, för utpressning är ett allvarligt brott. De måste våga ta konsekvenserna, för de råkar in i helvete illa ut ska kriminologiprofessorn Leif GW Persson ha sagt.


Vallentunaligan
- en kvinnlig "Pedofilliga"
Den första grupp som någonsin avslöjats med falska domstolshandlingar. Genom att försöka lura och hota sina offer trodde de att de kunde uppnå något resultat med att använda sig av falska domstolsdokument. Det visade sig vid en granskning av ligans medlemmar att de var vana att hota sig fram på internet. De hade också lyckats många gånger.
Vallentunaligan försökte också lura polisen i Täby men misslyckades.

Det som skiljer Vallentunaligan från andra "Pedofilligor" är att Vallentunaligan även organiserade sig för att trakassera och hota både företag och medborgare, bland annat i den egna hemorten Vallentuna.

Framför allt använde ligan internet och olika bloggar som de använde i olika namn för att därigenom anonymt kunna "skada de utsatta offren" som pekades ut som pedofiler eller på annat sätt kriminella på nätet. I bloggarna pekades både män och kvinnor ut som dömda pedofiler, sexförbrytare och barnporrskonsumenter

Vallentunaligan har aldrig visat något ekonomiskt intresse för egen vinning, till skillnad från andra ligor som försökt pressa sina offer på pengar. Huvudsyftet har varit att skada och förtala andra människor via internet och att skriva förtalsbrev.

Gemensamt med övriga "Pedofilligor" är att de försökte genomföra olika slags utpressning och att de också hotade med våld på olika sätt men också att man utförde förfalskade texter i andras namn. Ligan gjorde även klart på internet att man även hade kapacitet att skada de utsatta offrens barn, om offrens familjer inte lydde gruppen eller utförde deras order. Man hotade också med att offren kanske skulle få besök i hemmen, av "Jugoslaver som inte ser snälla ut", eller att man skulle skriva på nätet om sexuella böjelser som de påstod människor hade.

Det som också skiljer Vallentunaligan som "Pedofilliga" är också att några av ledargestalterna är "gamla bloggande tanter" och att de försökte sig på att utpressa oskyldiga människor på internet. Men något gick fel och Vallentunaligan kunde avslöjas.

Vallentunaligan frontfigur är den kända journalisten Monica Antonsson som skrev boken "Sanningen om Gömda". Ur undersökningen jag utförde från år 2011 framkom även att det är Monica som stod för huvuddelen av alla falska pedofilanklagelser eller liknande utpekanden mot oskyldiga i Sverige under år 2011. Monica stod även för huvuddelen av alla hemsidor i Sverige som pekar ut eller misstänkliggör och namnger människor, både män och kvinnor, som pedofiler eller med ett pedofilt intresse, enligt undersökningen.
Här är ett exempel på vad Monica har gjort och nedan kan du se två av medlemmarna i Vallentunaligan.

Läs mer om Monica Antonssons falska pedofillista, HÄR.Övriga hemsidor - De två återstående fristående hemsidorna (A och B)*** som kunde identifieras och som publicerar namn och persondata om människor som dömda sexualförbrytare av olika slag, eller dömda pedofiler, har precis som Monica Antonsson ett gemensamt uttalat ogillande mot vissa invandrare men AB har även en Nationalsocialistisk politisk prägel. Dessa ägnar sig uppenbarligen heller inte av utpressning, utan har ett idellt budskap och mål. Till exempel att få till stånd en förändrad lagstiftning, till skillnad från Vallentunaligan som både hotar, trakasserar och ägnar sig åt utpressning.


Familjeligan - En hel familj som pedofilliga som lade ut fällor på nätet
Enligt Aftonbladet har männen i familjen hotat att avslöja män som sökt sexuell kontakt med vad de trodde var barn på nätet – men som i själva verket var fyra män, 21, 27, 33 och 49 år. Alla tillhör samma familj. De utpressade männen som är rädda för fängelse och den stora skam det innebär att bli avslöjad har fått betala stora summor för att inte bli offentligt uthängda som pedofiler, säger en uppgiftslämnare, men det var först sedan en man i Norrköping anmält männen som polisen kopplades in. Han vågade anmäla – till skillnad från många andra drabbade.

Familjeligan levde tidigare knapert tills de kom på lösningen, locka till sig pedofiler på nätet – för att pressa dem på pengar. Sen kunde de köpa bilar, resor och husvagnar på löpande band. På nätet berättade ligans medlemmar om depressioner, arbetslöshet men sen kunde de även berätta om dyra resor till Spanien och Thailand.

Trots att familjeligan varit aktiv sedan augusti 2009 och det var många i hemorten som kände till detta, var det inte någon som vågat säga något. Det är tydligt att de tjänat en hel del pengar, säger en vän till familjen.


Offren var rädda
I Värmdö blev en äldre man utpressad av en okänd person som hotade med att avslöja att den äldre mannen haft sex med en 13-årig flicka. Den utpressade mannen betalade över 100 000 kronor och meddelade polisen som inte lyckades spåra gärningsmannen.

En ungdomsliga i Norrtälje specialiserade sig på denna typ av utpressningsverksamhet för några år sedan.

Enligt tidningen expo så häktades fyra män på torsdagen i Norrköpings tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för inblandning i en stor utpressningshärva. Det är den högre graden av misstanke. Enligt tidningen Aftonbladet har männen gillrat fällor för pedofiler på nätet genom att utge sig för att vara barn på internet. När pedofilerna kontaktat dem ska männen ha utpressat dem på pengar genom att hota att avslöja deras namn.

Åtal för pedofilhot. En Luleåkvinna i 60-årsåldern åtalas för utpressning då hon hotade en man att bli uthängd som pedofil om han inte betalade henne 21 000 kronor.
Paret hade tidigare ägt en bil tillsammans och bråk uppstod när kvinnan skulle sälja sin del av bilen. Kvinnan började då hota med att sprida affischer med texten "Föräldrar varning. En pedofil bor i ert hus. Hans namn börjar på "(vv) / Ett av offren".
Gannen blev rädd och betalade 21 000 kronor till kvinnan. Han säger sig ha blivit kränkt av hennes agerande och anmälde henne för utpressning. Kvinnan förnekar brott och säger att hon aldrig tänkt sätta upp några affischer men enligt kvinnans man var affischerna redan tillverkade.

I Uppsala tingsrätt dömdes till exempel i augusti två personer år 2011 för att ha pressat 14 personer på pengar. Genom hemsidan knullkontakt.se hade de chattat och spelat rollen av en myndig flicka som senare erkände att hon var minderårig. När de 14 männen fick reda på att det handlade om en minderårig flicka avslutade de chattkonversationerna. Efter en vecka ringde det på deras telefoner och en äldre mansröst hävdade att han var en släkting till den lilla flickan. Och om han inte fick pengar av männen så skulle de utsatta offrens släkt och omgivning få veta om vad de försökt göra med en minderårig. Många av männen betalade.


Pedofilbrev.
En Klippanbo har i augusti 2011 oskyldigt pekats ut som pedofil i ett brev adresserat till dennes grannar. Brevet uppgav påstådde pedofilens namn och adress och undertecknades av en Anna Nilsson från organisationen "Grannar i Samverkan" i Göteborg. Brevskrivaren påstår bland annat att personen begått övergrepp mot barn i ett annat land. I brevet anges att uppgifterna om personen kommer från något kallas för BRS.

Samma tid skickades ett likadant brev ut i Laholm, men med en annan person utpekad. Även detta brev var undertecknat av en kvinna som kallar sig för Britt Jönsson från "Allians mot barnövergrepp". De anger inga kontaktuppgifter men utskicket är daterat i Göteborg. Enligt Britt har den utpekade inte kunnat bindas till brott i Sverige men misstänks ha begått övergrepp i utlandet. Den här gången har också det drabbade paret vissa misstankar om vem som har gjort det här.

I Stockholm underrättades samtidigt polisen om samma händelser och brevskrivaren skrev:

"Pedofili, att ge sig på småbarn, fy fan alltså -VIDRIGT,
Jag hoppas verkligen journalisten går till botten med dessa
uppgifterna.
VIDRIGT var ordet !
Jag fick reda på denna din läggning av person som du tar upp på din sida
och som jag tyckte lät trovärde i vad som framlades, vem
exakt har jag lovat att inte avslöja.
Jag vet inte om du är pedofil men det lät så
i alla fall -och om det är verkligen förhåller sig så mår jag verkligen
illa med tanke på de övergrepp jag fick höra om -Rent Vidrigt alltså.
Detta är kanske inte sant och jag bryr mig egentligen inte,.
...."

Polisen berättar att handlandet inte bara är otrevligt utan också direkt farligt och kallar det "en oövertänkt panikåtgärd från några brusskallar."
–Den här personen kanske är oskyldig men har ingen möjlighet att försvara sig. Det är en väldigt oansvarig och farlig utveckling eftersom vi har ett fungerande rättsystem. Har de något att komma med ska de naturligtvis kontakta polisen.

I Stenungssund Tjörn, Orust, Göteborg och Vänersborg fick socialtjänsten anonyma brev där avsändaren berättade att vissa utpekade pappor och mammor utnyttjade sina barn sexuellt på fritiden. Det var kränkande, tyckte en av mammorna som pekades ut. Även om socialtjänsten sa att de såg att vi inte hade några problem, var de tvungna att göra en utredning under tre månader. Efter nästan ett år kunde man på handstilen i breven man lista ut vem det var som skrivit eftersom samma kvinna också anklagat åtta andra föräldrar. Breven var snarlika varandra - och samtliga saknade helt grund.


Facebook
Expressen skriver den 27 maj 2009 om att nästan 90 000 svenskar, bland dem många politiker, hängs ut som medlemmar i en pedofilgrupp på Facebook på internet. "Stoppa övergrepp på barn" har väckt mångas sympati och hade över 88 000 medlemmar. Moderaten Anna Maria Corazza Bildt, Socialdemokraternas Marita Ulvskog och Olle Ludvigsson, och Feministiskt initiativs Gudrun Schyman lär ha funnits med på listan
Många av de 88 000 personer hade i god tro gått med i gruppen.

Gruppen skapades som ett forum för diskussion om övergrepp på barn, men kaparna gjorde om den till ett forum för pedofiler men som kapades. I en tråd på Flashback diskuterades också tilltaget av flera personer som tog på sig kapningen av Facebook-sidan. Kapningen möjliggjordes av att Jakob Kalayjian som grundade gruppen lämnade gruppen. Den stod då utan administratör och då slog sabotörerna till.


Organiserad brottslighet
Huvuddelen av falska pedofilanklagelser döljer organiserad brottslighet. De gamla narkotikasmugglarna sitter nu bakom tangentbordet och utövar utpressning, säger polisen som tror att mörkertalet är stort.
Det finns personer som lever på det här. "Den som tidigare sysslade med annan grov kriminalitet finns på den här arenan i stället. Riskerna är ganska små och avansen ganska bra. Därför ser vi att det är de gamla narkotikasmugglarna som nu sitter bakom tangentbordet. Man organiserar saker och ting, ser till så att pengar förs över på ett sätt så att det är svårt att spåra", säger polisen.


Utpressning.
Det verkar finnas två gemensamma nämnare när det handlar om organiserade "Pedofilligor" som attackerar människor på nätet och det är att det oftast handlar om utpressning och om pengar i första hand. Det är sällan som det handlar om rena busstreck eller skämt.

Den andra nämnaren är hämnd. På samma sätt som Familje- och Uppsalaligan försökte Vallentunaligan utöva utpressning, men här handlade det inte om pengar utan istället om att något skulle utföras. Om inte Yakida bland annat tog bort avslöjandena om att det var Monica Antonsson som såg till att Mia's identitet blev känd och uppgiften om hur Monica Antonsson deltog i trakasserierna av företaget "Old Cars", så skulle sannolikt en "Pedofillista" publiceras av Monica i sin blogg. Och det gjorde hon, men Monica Antonsson kunde istället avslöjas som både lögnare och förfalskare och polisanmäldes.


YakiDa är därmed den första tidning som lyckats med att avslöja en riktig "Pedofilliga" och hur de arbetar med falska handlingar.

För att kunna klara av att genomföra en utpressning måste utpresssaren ha en välutvecklad personlig egenskap och det är förmågan att kunna ljuga och för att kunna skydda sig mot lögnare bör man kunna förstå och hantera dem. Lögnen är den 8:e härskartekniken och har beskrivits av Yakida. Det går till och med att utföra skattningar och beräkningar på lögner och trovärdighet.

Pedofil


Läs mer här :
* >>> Pedofillistan avslöjas.
* >>> Barnporr, kvinnors övergrepp på barn och "Lam Peddos".
* >>> Vallentunaligan.
* >>> Yakidas spännande avslöjanden.
* >>> Vittnen berättar om Monica Antonssons hot och trakasserier.
* >>> Vallentunabloggen.

Note *. Definition: "Pedofilliga" innebärt att det är en grupp som använder pedofilbegreppet i olika sammanhang under vissa givna kriterier som medför att gruppen kan kallas för just helt enkelt, en "Pedofilliga". Till exempel att man försöker genomföra utpressning av oskyldiga och att man är flera aktiva personer som deltar gemensamt. D.v.s att gruppen uppvisar alla egenskaper som ligor uppvisar. Precis som "Familjeligan" ovan, som också är en "Pedofilliga".

Se även definitionen om organiserad brottslighet.

Note **. Begreppet "Peddoligan" myntades av Monica Antonsson den 12 maj 2011, och begreppet "Peddon" myntades av väninnan Lena den 26 februari 2011.

Note ***. Yakida återger inte namnen på sidorna A och B.

Note: Begreppet "Vallentunaligan" myntades av Monica Antonsson den 15 juni, 2011 och till både Justitiekanslern år 2016 i samband med brottmålet B 7264-15 och Attunda tingsrätt i mål FT 1947-21 aktbilaga 37, bekräftar Monica att det är hon som är ledaren för det hon kallar för "mitt gäng".Uppdaterad 2023-01-21

Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se