YakiDa


Vittnen berättar skräckhistorier om hur de trakasserats av Monica Antonsson.Journalist Monica Antonsson
Vallentuna
Foto: SVT


Ett av de första fallen där en kvinna inte klarade av att hantera andra åsikter var den unga adelskvinnan som dödade en av franska revolutionens mest kända agitatorer
Charlotte Cordy mördade Jean Paul Marat 1793. Han låg i ett badkar när en ung vacker kvinna ville besöka honom och han släppte in henne och återgick till badkaret och fortsatte samtala med den okända kvinnan, när hon plötsligt stack en kniv i honom.
Marat grundade tidningen "L'Ami du peuple" (folkets vän) där han angrepp kungahuset och politiska motståndare och blev språkrör för radikala krafter i Paris. Marat menade på att giljotinen var det enda sättet att kuva motståndarna. Charlotte ville sätta stopp för den terror av avrättningar som hon såg framför sig ifall Marat skulle få fortsätta. I domstolen förklarade hon att "dräpt en man för att rädda 100 000".
Som straff fick Charlotte möta giljotinen

Det är välkänt att Monica Antonsson från Vallentuna sedan länge hotat och trakasserat olika människor när Monica uppenbarligen inte har klarat hantera att andra människor har andra åsikter än henne själv. Genom olika hämndaktioner under åren har hon försökt att skrämma människor till både lydnad och tystnad.

Dödshot förekommer och oskyldiga människor pekas ut som alkoholister, mördare och pedofiler i Monicas blogg. I hemorten Vallentuna har polisen fått upp ögonen för Monica och har god insyn i hennes trakasserier och hot mot medborgarna i orten och på internet. Mycket tack vare att Yakida har underrättat polisen.
Yakida vet också att flera företag har koppat in polisen på grund av Monica Antonssons hot mot företagen.

Flera olika barnfamiljer och enskilda personer har under flera år utsatts för omfattande trakasserier, hot och förföljelse av journalisten Monica Antonsson. Yakida kan nu berätta och återge vad några av de utsatta drabbats av.

Historierna är fasansfulla och skräckfyllda och det är svårt att förstå att journalist över 60 år kan utföra sådan svårt och hotfull stalking/mobbing. Men histoierna måste berättas eftersom olika människor har vänt sig till YakiDa för att berätta vad de upplevt. Sanningen måste fram och här är några exempel på vad människor mailat och berättat.

En familj berättar hur Monica har kartlagt dem och barnen och hänger ut deras bostadshus med adresser. Familjen är rädd för Monica och har talat med polisen.
Familjen berättar att man har förstått att Monica Antonsson verkligen vill döda en i familjen och har pratat med flera medlemmar i släkten om den kanske annalkande döden.

Flera andra familjer har också varit i kontakt med polisen på grund av Monica Antonssons hot och förföljelse. En familj berättar att det är ingen tvekan om att Monica dödshotar människor men berättar samtidigt att de vet att polisen har ögonen på Monica Antonsson.

En annan familj berättar att det har svårt att tro att Monica Antonsson är journalist och en gång blev nominerad till journalistpriset "Guldspaden" med tanke på hur dåligt och fult Monica Antonsson uppför sig på internet. Familjen tycker det är obehagligt att veta att Monica så ofta spelar in sina telefonsamtal i smyg för att sedan användas emot dem. - "Monica vinklar till det till något helt annat som jag aldrig har sagt", berättar källan.
Familjen delar också ut en VARNING: "Prata aldrig med Monica Antonsson, för hon spelar in telefonsamtalet i smyg och sen lägger hon ut det på internet"
- En familj berättar hur de insett att Monica Antonsson smyger runt deras hus och de berättar också utförtligt hur Monica och Viktiga Lena sedan följt efter dem.

- En mamma har berättat utförligt hur hon kämpar för att skydda sin dotter mot Monicas hot mot det lilla stackars flickebarnet. En farmor till en annan flicka som hotas av Monica har till och med tagit steget och ryckt in på internet för att försvara flickebarnet och pappan mot Monicas trakasserier och hot.
- En tredje mamma vädjar till Monica att slippa sitt barn bli utsatt för trakasserierna hos Monica.

- En kvinna som träffade Monica för första gången berättar på sin blogg att hon nästan blev rädd för Monicas onormla beteende.

- En ung man är förtvivlad över att Monica skriver på internet om pappan och att Monica till och med skriver om pappans svåra sjukdomar, som Monica flinar och gör sig lustig över.

- En man och företagare vars företag Monica Antonsson bidrog till att "sänka" har hotats av Monica som dessutom skickat en "bluffaktura". Företagaren tvingades till slut att öppna en blogg för att berätta om hur han trakasserats av Monica Antonsson.
Mannen utsattes även för utpressning av Monica, berättar han.

- Hemma i Monicas bostadsort Vallentuna är trakasserierna sedan länge välkända och även flera invånare känner sig hotade av Monica.

- Familjer är rädda och upprörda. Några gråter och kan inte sova för de är oroliga för barnen och de gamla på grund av Monica Antonssons trakasserier mot familjerna.

Här är ett exempel där kan man också se hur hotfullt Monica Antonsson uppträder på internet.

Det ryktas nu att Monicas båda söner Björn och Thomas verkligen skäms för hur sin mamma uppför sig. Till och med svärdottern, hustru till Thomas, lär ha protesterat mot sin svärmors uppförande. Speciellt när det avslöjades hur Monica som moder lär ha sagt till söner att pappan var död, enligt en källa som talat med pappan, s.k umgängessabotage


Personer som följlt Monica på internet på avstånd och ser på det här utifrån och enligt deras bedömningar är Monicas förföljelse, stalking, hot och uppmaningar till trakasserier mot de utsatta offren mycket allvarligt och bland det värsta personerna sett. "Monica är synnerligen otäck och farlig" - säger en kvinna som drabbats.

Flera människor har också vänt sig till polisen för att deras familjer och barn ska kunna bli skyddade mot Monica Antonsson hatiska attacker på internet. En person har till och med anmält Monica för "Sexuellt ofredande mot barn".

Monica som också är känd för att ha många olika bloggar som hon använder för att trakassera och förfölja människor på internet. Se bilden nedan av några av hennes bloggar. Listan är dessutom inte fullständig.


De drabbade / Följderna

Många personer har drabbats av Monica Antonssons trakasserier på internet. Även företag finns bland de drabbade av Monicas förföljelser, trakasserier och grova förtal - det är tyvärr omöjligt att inte nämna dem också.-
De utsatta finns redovisade i Monica Antonssons olika bloggar eller i offentliga handlingar. Både Datainspektionen och Justitiekanslern har också en del av handlingarna.

Har jag missat någon i listan så skriv gärna och berätta om dina erfarenheter och vad du råkat ut för. Skriv till
yakida@telia.com.

Vi har i historien om Vallentunaligans trakasserier bevittnat :

 • Minst tre personer har drabbats av psykos.
 • Minst tre självmordsförsök har skett...
 • En har sannolikt begått självmord
 • En mamma har förlorat sin son
 • Flera personer lever i skräck och törs inte gå ut.
 • Förlorade relationer med närstående.
 • Folk har halverat sina inkomster eller mer
 • Minst två personer har bytt namn.
 • En person har dömts för misshandel.
 • En annan person har ställts inför rätta för misshandel.
 • Flera har förlorat sina jobb, företag och/eller uppdragsgivare dvs sin försörjning.
 • Flera företag har utsatts för trakkasserier och hot.
 • Polisen, SÄPO har kopplats in
 • Datainspektionen och Justitiekanslern har kopplats in
 • Justitieministern Beatrice Ask har engagerat sig i fallet med Monica.


Några kända drabbade personer är :

Annika T
En f.d tele2 anställd kvinna som utnyttjades av Monica Antonsson att delta i uthängningen av oskyldiga som barnporrsköpare. Bor i Rimbo.

Katinka L
Kvinna tidigare aktiv i Fågel Fenix i kampen mot mäns våld mot kvinnor. Efter skilsmässan från sin man bytte hon namn. Bor på Södermalm i Stockholm.

Lena DJ
Kvinna. Sjuksköterska som blev manipulerad av Monica Antonsson att delta i trakasserier mot människor och företag. Har skrivit en redogörelse över hon lurats och trakasserats av Monica.
Bytte namn efter att Monica Antonsson släktforskat åt henne. Bor i Vallentuna.

Hans J
Man, hovslagare gift med Lena DJ. Hängdes ut i Monicas blogg som dömd våldsman och utdelare av falska flygplad om pedofili. Bor i Vallentuna.

Ann M
Ung kvinna som utsattes för omfattande trakasserier från Monica Antonsson. Hon var övertygad om att Monica skulle döda henne och försökte sen begå självmord. Bor i Solna.

Lennar G
Man som varit skändligen uthängd som brottslig av Monica Antonsson. Bor i stockholm.

Kjell A
Man. Författare och flitig debattör på nätet. Har ovetandes och lömskt utnyttjats av Monica. Bor i Västerås.

Annika SM
Kvinna. Känd journalist engagerad i kampen mot mäns våld mot kvinnor men som utnyttjades av Monica Antonsson att delta i uthängningen av oskyldiga som pedofiler. Bor i Sundbyberg.

Roland
Man. Fick sitt företag kraschat. Hela familjen utsattes för trakasserier. Bor i Vallentuna.


blogg
Klicka på bilden och se listan på Monicas olika bloggar


Läs mer :

* >>> Pedofillistan avslöjas.
* >>> Barnporr, kvinnors övergrepp på barn och "Lam Peddos".
* >>> Vallentunaligan.
* >>> Pedofilliga.
* >>> PAS - Umgängessabotage.
* >>> Marina.
* >>> Sanna.
* >>> Joakim.
* >>> Ingrid.Uppdaterad 2023-01-21.


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se