YakiDa

Blogg i Vallentuna användes som personlig hatsida och "pedofilsida".


Skärmdump från bloggen http://vallentunabloggen.blogspot.com av Monica Antnonsson


Barnsexförbrytare i grannskapet, lyder rubriken.

För första gången kan de olika kvinnliga journalister i Sverige som ligger bakom att människor hängs ut som pedofiler avslöjas. Kvinnor som gör egna listor på människor som hängs ut som pedofiler.

Ligan kunde avslöjas i samband med när de försökte utöva utpressning på internet genom att anklaga oskyldiga för beställning av barnpornografi.
Totalt sett pekade ligan ut över 75 namngivna pesoner som möjliga pedofiler på internet. Både män och kvinnor. Nedan ser du sex olika listor som ledaren Monica Antonsson använde på Internet när människor skulle utpekas som pedofiler och barnporrsköpare.

En av "pedofillistorna" som hon publicerade i sin blogg handlade om olika pappor som pekades ut, men listan blev avslöjad som falsk. Den listan ser du nedan i lista "B".

Monica Antonsson Monica Antonsson Monica Antonsson Lennart Gagerman Monica Antonsson Monica Antonsson
Lista A Lista E
Lista B Lista C Lista D Lista F

Vallentunabloggen som innehåller "lista A", är vad som är känt Monica Antonssons första "pedofillista". Bloggen handlar annars om Vallentuna och riktade sig till invånarna i Vallentuna kommun där bloggen uppdaterades om olika aktuella händelser som sker i kommunen. Bloggen fungerade som konkurrent till lokaltidningen "Steget" som också utkom varje vecka.
Enligt Steget, så har Vallentunapolisen tagit ett rejält kliv ut på nätet och har till och med en egen Facebooksida för att få kontakt med invånarna och att polisen även finns med på mikrobloggen Twitter. Monica Antonsson däremot hävdade istället att polisen inte ens hade tillgång till internet, berättade hon i en av sina bloggar.

Bloggen användes främst av de två invånarna Monica Antonsson från Bällsta och Lena från Ekeby i Vallentuna, som båda sedan länge är två välkända Vallentunaprofiler. Båda är med i den liga som har blivit kallad för "Vallentunaligan".

Lena
Läs mer, här.
Foto: Privat
Monica Antonsson
Läs mer, här.
Foto: SVT

Vad de flesta inte känner till om Vallentunabloggen är att den också innehöll en "pedofilsida" för att hänga ut människor i Vallentuna och grannskapet som dömda pedofiler och på annat sätt trakassera invånare på internet.
Bland annat kritiserade bloggen också enskilda företag och politiker som man i bloggen både häcklade och gjorde sig lustig över.
Bloggen fungerade också som en personlig hatblogg åt Monica och Lena, men det förekom ibland att någon restaurang som någon av de båda har besökt lyftes fram och fick positiv reklam. Även lokalradion sponsrades.

I Vallentuna är folk rädda för att bli uthängda i Vallentunabloggen, berättar Monica själv på en annan av hennes alla andra bloggar.
En familj i Vallentuna utsattes för så hårda trakasserier av Monica Antonsson, att barnet i familjen grät och fick tröstas, skriver en vän till familjen. En annan kvinna anställd på Täby kommun beskylldes falskligen för att ta provision. Här är några andra exempel vad Lena och Monica skrev i Vallentunabloggen: ex1 och ex2

I bloggen utsattes också olika företag i Vallentuna kommun för hatangrepp och man har nu börjat misstänka och undersöka om det finns ekonomiska uppgörelser och om företag betalar för att inte utsättas för hatattacker på internet. Det skulle i så fall kanske påverka företagandet i kommunen negativt, och arbetstillfällen gå förlorade. Vallentuna fick år 2011 priset för "Bästa tillväxt i Stockholms län".
Företag har utsatts för extrema trakasserier, ren förföljelse, av journalisten Monica Antonsson och man vet redan att Vallentunaligans långvariga trakasserier redan har orsakat företagare i Vallentuna omfattande kostnader och lidande. Några stämningar har därför under år 2011 lämnats in till Attunda tingsrätt.

Bluffaktura
T.v. Bluffakturan: Flera personer har blivit utsattas för Monicas bluffar då hon försökt faktura dem för ej beställda arbeten.
Men när någon har begärt kostnadsspecifikation har Monica vägrat lämna det.

T.h. Världens första "maffiaavtal" för internet.

Maffiaavtal

I Vallentunabloggen återgavs även polisrapporten med beskrivning över närpolisens aktiviteter och vilka brott som inträffat varje vecka. Polisen visste förmodligen inte om att de blev utnyttjade i och med att bloggen då skulle få en mer seriös framtoning och locka till sig invånare i Vallentuna.

Polisen hjälpte därmed ovetandes faktiskt till med att hänga ut invånare i Vallentuna som pedofiler. Bloggen är det första kända fallet som visar att till och med polisen troligen lurats att hjälpa till med uthängningar av dömda pedofiler och sexförbrytare på internet. Det ryktas nu att polisen tagit avstånd från bloggen och inte längre tänker medverka.

Copyright yakida
Foto Yakida. Närpolis i Vallentuna.


Monica Antonsson kunde också pekas ut som ledare för de som spred falska pedofilanklagelser om andra människor. Det var nämligen inte bara i bloggen om Vallentuna som Monica pekade ut människor som dömda pedofiler och sexualförbrytare, utan hon hade ett stort antal hemsidor som hon använde för liknande anklagelser mot både män och kvinnor.
Minst en sådan sida hade hon även tillsammans med Lena där en av allt att döma oskyldig man namngavs och pekades ut flera gånger i Monicas blogg.

Enligt en mediaundersökning jag gjorde år 2011 framkom att Monica Antonsson stod för huvudelen av alla svenska sidor på internet som pekade ut människor som pedofiler eller liknande. Oftast var det människor som Monica eller Lena blivit arga på av någon anledning som blev utpekade.
En hel familj från Malmö blev till och med utmålade som pedofiler i en av Monicas bloggar.

Bluffaktura
Bilden till vänster visar en del av den lista som kom att kallas för "Vallentunalistan". Listan är en sammanställning av de personer som pekats ut som pedofiler i Monica Antonssons olika bloggar.

Sammantaget blev Vallentunaligans meritlista på internet omfattande:

 • Utförde minst en anonym blogg.
 • Utförde ett stort antal hatbloggar där man organiserade och förberedde näthat.
 • Utförde utpressning
 • Utförde olika slags hämndaktioner mot personer de inte gillade
 • Spred olika falska rykten och ljög om människor.
 • Skrev egna kommentarer anonymt i sina egna hatbloggar.
 • Hängde ut namngivna personer som dömda sexualförbrytare.
 • Hängde ut oskyldiga namngivna människor som pedofiler.
 • Ringde hotfulla samtal till människors bostad
 • Ringde och skrev till människor och företag och förtalade andra människor
 • Samarbetade med kriminella.
 • Utförde stölder.
 • Använde sig av falska domstolsprotokoll
 • Använde sig av minst en falsk pedofillista.
 • Använde och Hi-jackade andras namn och signaturer.
 • Trakasserade och bedrev förföljese mot företag och anställda.
 • Trakasserade och bedrev förföljese mot människor som de hotade på olika sätt.
 • Skrev minst en falsk faktura
 • Försökte lura polisen i Täby.
 • Utnyttjade närpolisen i Vallentuna att medverka i minst en hatblogg med att hänga ut sexualförbrytare.


Note: Begreppet "Vallentunaligan" myntades av Monica Antonsson den 15 juni, 2011 och till både Justitiekanslern år 2016 i samband med brottmålet B 7264-15 och Attunda tingsrätt i mål FT 1947-21 aktbilaga 37, bekräftar Monica att det är hon som är ledaren för det hon kallar för "mitt gäng".
Enligt Monica Antonssons inlaga till en domstol var det ca 15 personer i hennes gäng

Vallentunabloggen skapades av Monica Antonsson Bällstavägen 55 B i Bällsta i Vallentuna år 2009.

Källor: Internet 2011


Uppdaterad 2023-01-21

Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se