YakiDa


Allmosan, ärlighet och uppriktighet

Denna artikel är kritik mot de skrivelser Monica Antonsson publicerat om Islam och invandring.

Precis som med kristendomen och häxjakten har andra religoner sitt samband med Monica Antonssons uppförande och trakasserier mot sina medmänniskor. Här kommer nämligen Muhammed och Islam in i bilden.

Muhammed var en ung man som år 622 tvingades fly från Mekka eftersom ingen inte ville lyssna på hans förkunnelse om att det bara fanns en gud – Allah. Åtta år senare återvände Muhammed med en arme och återintog staden. Tio år efteråt vid 62 års ålder avlider han i sin 18 åriga favorithustrus armar Aisha.

Efterföljarna ansåg att han var den sista profeten som kom med den slutgiltiga sanningen och idag bekänner sig 1.4 miljarder muslimer Muhammed som guds sändebud.

Muhammed fader hette Abdallah och dog innan Muhammed föddes och det blev istället farfadern som tog hand om lille Muhammed men som såg till att en nomadkvinna skulle amma honom. Modern dog och nu fick farbrodern Abu Talibs ta hand om pojken. Abu Talib drev karavaner mellan arabländerna. Under en av dessa karavanfärder träffade Muhammed en rik 40-årig änka vid namn Khadija som anställde honom. Dock blev hon förtjust i den unge 25-årige Muhammed och friade till honom. Muhammed fick två söner med Khadija som båda dog men hon fick även fyra döttrar.

Vid 40-års åldern började Muhammed dra sig tillbaka till en grotta i berget Hira i närheten av Mekka och det var i grottan han fick sin uppenbarelse "Du är Guds sändebud" och såg ängeln Gabriel som överlämnade Koranen till Muhammed. I Koranen skildras bland annat den yttersta dagen då straff ska utdelas mot de otrogna.

Khadija dog år 619 och Muhammed gifte om sig med Sawda som var nio år när de gifte sig. Muhammed var då över 50 år. Därefter sägs det att han hade nio bihustrus (konkubiner). Enligt muslimsk sed ska mannen därför ha ett rullande schema och tillbringa natten hos var och en av sina hustrur.

Folket i Mekka var dock inte så villiga att ta till sig en ny lära och Muhammed tvingades att emigrera till Medina år 622 e.kr. Och det är här som den islamistiska tidräkningen påbörjas.

Muhammed blev efter många turer en millitär ledare och år 630 hade Muhammed en arme på 10 000 man som intog Mekka. Vid denna tidpunkt fanns den många olika gudar som tillbads, men Muhammed sägs ha "rensat bort" alla gudar så att bara en återstod – Allah.
Detta gäller fortfarande för alla muslimer.

Intressant i den muslimska läran är att barnen anses tillhöra mannen och att man inom Shairalagen tillåter män att gifta sig med flickor i unga år och att Muhammed hade ett tydligt kärleksbudskap och framhöll fem centrala punkter som blivit vägledande inom islam

1) Trosbekännelsen (shahada) – "Ingen Gud utom Gud".
2) Tidebönen (Salat) - Fem bönestunder per dag.
3) Fastan (sawm) - Under fastemånaden Ramadan äter eller dricker inte muslimer mellan soluppgången och solnedgång.
4) Allmosan - Varje rättrogen muslim ska skänka något till välgörenhet
5) Vallfärden. - Varje muslim bör vallfärda till Mekka.

Det finns både intressanta likheter och skillnader mellan häxjakterna och Islam och en är att värderingarna hos de kristna under häxjakterna på 1400-1600 talet har blivit omkastade och att det nu istället handlar om förföljelse av oskyldiga män.

Monica Antonsson syn på andra religoners utövande blir därför intressant och hon skriver i sin blogg enligt följande citat:


"Jag blir tvärtom väldigt illa berörd av alla kyrkobyggen som blir allt vanligare inklusive pingstkyrkor, alla andra samfundskyrkor och Jehovas vittnens Rikets sal. Detsamma gäller moskéer och minareter som verkligen inte hör hemma här.
fredagen den 7:e januari 2011
"

"Slöjor bör helt enkelt förbjudas...//..Det är djupt osolidariskt mot den övriga befolkningen att somliga kräver att få klä ut sig på detta vis. Även de som inte täcker ansiktet. Det är fult och diskriminerande mot alla...//..Och om religionen sätter sig emot så förbjud dem. Jag förstår inte varför vi skattebetalare ska stå för ekonomiskt understöd till dem som vägrar.
Tjejen i Kalla fakta tror att hon ska få jobb som dagisfröken? Vem skulle lämna sitt barn till en person i draperi? Inte jag i alla fall. Det vore dessutom tarvligt mot barnen som trots allt ska växa upp och leva i Sverige. Har man flyttat och bytt kultur så har man. Då ska man ödmjukt ta seden dit man kommer. Det får vi göra i deras länder...//...
Jag skulle ta det som en personlig förolämpning om jag tvingades kommunicera med vandrande tygbylten ..//.... Det hör helt enkelt inte hemma i vår kultur. Ovanstående gäller även huvudduk som inte är ett klädesplagg utan en symbol vars innebörd som inte hör hemma i vår kultur.
"
6:e december 2009


"Kan man inte säga upp sin hederkultur ska man inte ens släppas in i vårt land. Och om de redan är här, låt kvinnorna stanna men släng ut männen tills de är civiliserade nog att som värdiga medborgare tas upp i vårt samhälle. Det är det minsta man kan begära!"
22 november 2010 skriver

"Låt oss alla hjälpa de 70 000 ungdomar i vårt land som kommer att giftas bort mot sin vilja"
26 november 2010 skriver

"Slöjan är inget klädesplagg. Det är en religiös handling att bära slöja. Denna handling hör inte hemma här och jag tycker att den ska förbjudas. Alla sorter, stora som små."
07 december, 2009

"Man kan och ska inte acceptera dårskap som huvudduk, slöja, niqab och burka bara för att folk möjligen var tokiga förr."
07 december, 2009

"Slöja är djupt kränkande, förringande och förtryckande mot kvinnorna och djupt förolämpande mot såväl omgivningen som hela samhället i stort.
Det kan inte accepteras.
Jag anser därför att det ska förbjudas i vårt land
."
08 december, 2009

"Det är ingen som tvingar något att ta av ett plagg. Möjligen en symbol. Om de vill behålla den på föreslår jag att de väljer ett annat land än vårt.
Jag flyttar inte till något av deras länder och kräver att jag ska få gå omkring barbröstad på stranden. Inte heller kräver jag att jag ska få resa en midsommarstång i öknen och dansa "små grodorna". Det hör helt enkelt inte hemma där.
"
08 december, 2009

"Jag tycker inte att någon av dem hör hemma här. Lika lite som tomtemask och rånarluva.
Så fick jag då den här bilden av en snäll bekant. Är det så här somliga vill gå omkring på gator och torg så kan jag till och med tänka mig att rösta på Fredrik Reinfeldt (vilket jag aldrig annars skulle kunna göra). Frågan är vad de är för figurer? Ninjor eller lönnmördare, säger sonen. Där ser man. Man vet aldrig vad som döljer sig bakom dylik förklädnad. Bort, bort, bort!
"
28 januari 2010.

"Men för att vara allvarlig så kan ju ingen se om de berörda personerna bakom skynkena - strunt samma vad de kallas - är kvinnor alls.
De kan lika gärna vara våldtäktsmän, bankrånare eller självmordsbombare.
Bland annat därför ska de inte få gå omkring lösa i vårt samhälle.
"
29 januari 2010.

"Slöjeriet hör inte hemma i vårt samhälle helt enkelt.
Om vi åker dit måste vi hänga på oss eländet.
När de kommer hit måste det bort.
Man får ta seden dit man kommer.
"
29 januari 2010

"Det tycker jag var en väldigt bra jämförelse, Björn.
Om slöja är ok så är kkk-förklädnad och rånarluva det också.
"
29 januari, 2010

"Folk ska inte gå omkring med förklädnad. Det har med ärlighet och uppriktighet att göra."
30 januari 2010

"Frågan gäller om det ska vara tillåtet att använda slöja (av alla slag) i Sverige år 2010 och framåt.
Svaret är nej.
Ingen annan förklädnad går att jämföra med det förtryck slöjan står för.
Vill du gå omkring i slöjor så gör det - men inte här.
"
03 februari, 2010

"Vår kultur är den som hör hemma här. Den som vill komma hit och vara här får vara så vänlig och anpassa sig efter den. Det har inget att göra med vad som är bättre eller sämre. Motsvarande kvar gäller i deras hemländer. När vi kommer dit får vi anpassa oss till dem. Lätt som en plätt."
03 februari, 2010

"Den slöja eller huvudduk vi här debatterar är inget valfritt klädesplagg. Det HAR religiösa förtecken och ÄR ett förtryck från männen mot kvinnorna som bär dem.
Därför ska de absolut inte accepteras
."
04 februari, 2010


Detta främlingsfientliga förhållningssätt innebär egentligen inte ens en gnutta av tillstymmelse till öppenhet för förståelse, förnyelse eller förändring.

Den starka invandrarfientlighet som hon ger uttryck för i sin blogg förklarar delvis också Monica Antonssons lögnaktiga häxjakt mot olika personer och företag.

Man frågar sig, hur kunde Monica då umgås med Osamas familj? Detta kanske är förklaringen till varför Monica orättvist inte lät Osama få en endaste krona av inkomsterna från hennes bok? Osama själv berättade och var ju den som såg till att hon fick pengar för sin bok! Monica kanske kände sig förolämpad helt enkelt?

Annika Tiger

Han lär nämligen ha begärt att få en liten slant som tack för hjälpen för att han ställde upp så att Monica kunde skriva sin bok "Sanningen om Gömda".

På tal om Allmosan och ärlighet och uppriktighet !


..


Uppdaterad 2023-01-21


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se