YakiDa

Yakida kan berätta om Monicas "förföljelse" av människor på nätet !!

Att det är Monica Antonsson som är personen som ligger bakom så att människor hängts ut på internet som pedofiler har varit känt sedan år 2010. En sammanställnning visas i den så kallade "Vallentunalistan".

Denna artikel utgår därför från underlag som kommer från Monica Antonssons olika bloggar. Syftet är att visa hur en välkänd journalist bedriver omfattande näthat.

Monica är organisatören som skaffar fram, sprider information och tillverkar hemsidorna. Vad som däremot inte är känt, är den omfattande och osunda "stalking" som hon också utfört i åratal där hon kartlade och förföljde människor.

Monica har i detalj kartlagt olika familjers levnadsförhållanden som hon sedan skrivit om i sina olika bloggar. Var de bor, namn på barn, arbetar och bostadsituationer, t.om. på vilket våningsplan familjer bor tillsammans med telefonnr och foton på husen.
Monica har samtidigt tagit kontakt med grannar och även tagit reda på vilka bilar människor kör. Till och med gamla flickvänner drabbades och arbetsgivare - och till och med vänners arbetsgivare. Monica till och med ringde runt till släktingar för att tala med dem som vågat skriva om, eller ifrågasätta henne på nätet. Monica använde sig även av oskyldiga familjemedlemmar, som småbarnen, sambos, exfruar och gamla pensionärer, för att trakassera sina offer för att förmå sina offer att lyda henne. Monica gav också ut instruktioner till sina läsare på internet hur familjerna skulle kunna trakasseras vidare.

En kvinna som trakasserades hårt av Monica Antonsson i hennes blogg berättade i bloggen den 10 januari 2012 hon skulle polisanmäla Monica för att hon förstörde kvinnans liv. Monica fnyste åt den förvivlade kvinnan och kallade henne "
En finne på näsan", och fortsatte trakassera kvinnan och hotade med att hon skulle ringa och tala med kvinnans gamla mamma.

Hela familjer och släkter har drabbades av Monicas förtalskampanjer med lögner och falska anklagelser på nätet. Kampajerna startade hon själv i sina bloggar där hon konspirerade tillsammans med anonyma bloggvänner hur de skulle kunna fortsätta trakassera människor anonymt på debattforumet Flashback, eller bygga upp andra nya anonyma bloggar.

Monica berättar också att hon brukar banda sina telefonsamtal i smyg med både uppdragsgivare och vänner och hon har sedan hotat med att hon kanske skulle publicera dessa samtal på internet, om någon sagt något i förtroende till henne. Många har därför ångrat att de någonsin talat med Monica.

Inom bloggvärlden så anses Monica som den värsta "nätstalkern" i modern tid och ingen annan har sannolikt någonsin haft så många olika hatbloggar som henne. Här är några andra exempel. En tidsstudie jag gjorde visade att Monica sitter framför datorn all vaken tid och samlar information och hon verkar inte ha något annat liv med vanliga relationer.

Oberoende personer har granskat textunderlag och kommit fram till att Monica själv skrev eller publicerade anonyma och hatiska kommentarer i sin egen blogg, ofta för att för att skrämma, trakassera, skada, hota eller ljuga om människor. Bland annat påstås hon ha kallat sig för "Bikershell", "Hellmoppers", "Pälle", "Mångalen" och "Lotta33Potta" i olika debattforum på internet.

Monicas vänner var sannolikt även den kända "Darkmore" på Flashback, ett nickname som högst troligt delades med flera andra personer. Monica Antonsson
använde också andras personers namn och påstod att de andra människorna skulle skrivit i hennes olika bloggar.

Någon blogg ska hon dessutom använt anonymt, utan att uppge att det var hon som låg bakom bloggen så att det utsatta offret inte skulle veta vem som var den skyldige till mobbingen.

Monica ingick även i var den drivande i jakten på journalisten Annika Sundbaum Melin som Monica uppenbarligen misstänkte vågat skriva något om Monica. Yakida översköljdes av mail från en besatt Monica som sökte hjälp av Yakida.


Uppdaterad 2023-01-21


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se