YakiDa


Denna hemsida är bland annat till för er kunder som förlorade pengar i konkursen av "Old cars"*.

Denna artikel har som syfte att med skriftliga bevis visa den nya organiserade brottsligheten och Näthat. Detta exempel visar hur långt näthatet har bedrivits mot en känd företagare i Vallentuna.

Artikeln använder främst offentliga uppgifter från bloggaren författaren och journalisten Monica Antonsson från Vallentuna och hennes väninna Lena Dahlström.

Bilderna nedan visar skärmdumpar på några av de uthängningssidor som företagaren "Olle"* råkade ut för, tack vare Monica Antonsson. Klicka på varje länk så ser ni vilken häxjakt och drev företaget och "Olle" med familj utsattes för.

Något liknande hatdrev mot ett företag har inte skett tidigare i Sverige. Det här är unikt.

Det är ingen tvekan om att det var Monica Antonsson och Lena, båda från Vallentuna, båda med i det som kom att kallas för "Vallentunaligan", som bidrog till att sänka "Olles" och hans företag. Företaget köpte och sålde gamla amerikanska bilar och reservdelar till gamla modeller. Attacken mor "Olle" förstörde för hela familjen och även för kunderna.

Huvudorsaken till konkursen, anses vara de båda hemsidor som Monica Antonsson startade och som fungerade som bas för de 30 kunder som förlorat pengar i samband med konkursen. På dessa sidor hetsades kunderna mot "Olle" som till slut mådde så dåligt att han försökta ta livet av sig flera gånger. Detta hade inte skett om hemsidorna inte funnits.

"Olle" hade bara fyra månader på sig att etablera det nya företaget med ambitionen att så många av de gamla kunderna skulle gå skadelösa, innan Monica och Lena började sitt drev mot "Olle" och hans familj. "Olle" visade verkligen att han ville gottgöra så mycket han kunde. Han gav till och med bort sin finaste ägodel till en av de drabbade.

Monica till och med hängde ut företagarens hustru och dottern med foto på sin blogg och företagaren protesterade till ingen nytta, för efter det hamnade nämligen hela familjen ute, mamma och dotter, ute på en bildsajt.

"Olle" var dessutom Monicas nära kompis och juridiska ombud och hjälpte Monica gratis i olika sammanhang ovetandes om att det var Monica som i olika grad var
delaktig i minst fyra uthängningssidor om sitt eget ombud. Ett ombud som dessutom folk på internet uppmanades att mörda.

Företagaren "Olle" hade för avsikt att på allvar driva sitt fall i domstol för att få fram ett prejudikat. "Det vore bra. Som det är nu kan det bara inte få fortsätta"- tyckte Monica i sin blogg, men som själv var den som var delaktig i näthatet mot företagaren och som utåt på sin egen blogg påstod sig vara emot näthat på internet.

Förföljelsen och hatdrevet på internet mot ombudet "Olle" och företaget skedde till stor del genom dessa hemsidor:

Historiskt har följande inträffat:

1996. Monica Antonsson börjar skriva en mängd artiklar om "Olle".
2009-02-27. Bloggen "Rolleponkebloggen " startades av Monica Antonsson som lämnar över den till "Mångalen" som då påståtts vara Lena Dahlström Johansson.
2009-02-28. Bloggen "Sanningaromvallentuna" startades av Monica Antonsson och Hans Blumenthal.
2009-04-15. Hemsidan "USA parts.se" skapades
2009-06-04. På bloggen "Sanningaromvallentuna" skriver MA om "Olle" med rubriken "Nu är han i farten igen".
2009-06-06. På bloggen "Sanningaromvallentuna" skriver MA om "Olle" med rubriken "Från falsk advokat till bilnasare"
2009-06-07. Tidningen Nerikes Allehanda/Hallsberg skriver efter tips om företaget och "Olle"
2009-08-02. Bloggen "Olleponken" omdirigerar besökare till "Sanningaromvallentuna". Monica kallar detta för att bloggen har stängts, vilket är helt fel. Bloggen startades av Monica och reklammannen Hans Blumenthal.
2009-08-03. På debattforumet Flashback skriver Bikershell skriver om företaget och "Olle"
2009-08-04. Bikershell skriver sedan 2 ggr på www.arlandasteetcruisers.org
2009-08-05. Olle skriver till Monica och ber Monica att inte publicera foto på Olles hustru och dotter, på internet.
2009-08-05. Monica ber Jakida via mail att titta på bloggen "Sanningaromvallentuna". Monica berättar i mailet att de samlar material om "Olle" som hon beskriver som en bedragare som har polisanmält henne.
2009-08-07. "Vallentunabloggen". Monica skriver att hon måste få träffa Rolle, "Årets företagare".
2009-08-07. "Vallentunabloggen". Monica skriver om "Olle" som skojare
2009-09-19. Monica skriver om näthat på sin blogg och i mail berättar hon om "Olle" och bloggen "
Olleponken". Olle beskrivs som en bedragare och att Olle inte vet om vem som ligger bakom bloggen.
2010-02-05. "Olleponkenbloggen" stängs för utomstående, men finns kvar för inbjudna läsare.
2010-07-10. Monica skriver på Vallentunabloggen hur följden av hennes skrivande om Olle blev till en farlig hetsjakt och att "Olle" aldrig gjort henne något ont och heller inget olagligt.
2010-11-12. Monica skriver till, bokförlaget Blue och hävdar att Olle inte gjort något olagligt.
2010-11-12. Besökare till "Olleponkenbloggen" och "Sanningaromvallentuna" transfereras nu automatiskt vidare till Olles personliga och egna blogg, "Ollebloggen", och de personer som nu letar efter Olle kan därför lätt hitta och få tag i honom. Risken för fara för Olle som bytt namn är således uppenbar.
2010-11-XX. Både "Olleponkenbloggen" och "Sanningaromvallentuna" stängs på riktigt.
2010-11-XX. Både "Olleponkenbloggen" och "Sanningaromvallentuna" omhändertas av utomstående.
2011-01-25. "Olleponkenbloggen" öppnas i ny regi och Olle får upprättelse.
2011-01-25. Jakida berättar om hur Olle trakasserats och om "Olleponkenbloggen".
2011-01-29. Monica bekräftar att Olle inte har gjort något brottsligt, och att det handlar om en vanlig konkurs.
2011-02-06. En ny "Olleponkenbloggen2" öppnas som är utförd av Lena Dahlström Johansson. Företagaren utsätts för "utpressning" och skall tvingas till att utföra Monica Antonssons order. Annars stänger hon inte sin nya hat-blogg om Olle. Monica skriver även att hon skall ta ny kontakt med dem som tidigare var med på den gamla "Olleponkenbloggen" där företagaren trakasserades. Monica tar kontakt med de gamla debattdeltagarna.
2011-02-06. "Olleponkenbloggen2" öppnas och stängs om vartannat under året 2011 och Monica skriver att det är hon, Monica som stänger och öppnar den igen.
2011-05-27. Monica anklagar Olle för att ta foton på Lena Dahlström i morgonrocken utanför hennes hus.
2011-07-01. Olle öppnar sin blogg och berättar hur han har trakasserats av Monica Antonsson och lena Dahlström.
2011-08-23. Monica Antonsson och Lena Dahlström Johansson stäms till Attunda tingsrätt
i mål T-6333-11, och Lena stämdes i mål T-7250-11. Målet slutade senaremed en förlikning.
2011-10-17. Monica Antonsson meddelar Olle i mail om att "Jugoslaver som inte ser snälla ut" letar efter honom.
2011-11-02. Olle meddelar Monica Antonsson och Lena Dahlström i mail om att han har problem med sin hälsa och därför inte orkar föra någon juridisk process mot dem
.
2011-11 -XX. Olle får hjärtproblem och hamnar på sjukhus för sina hjärtbesvär
.
2011-12 -XX. Olle försöker starta upp ett nytt företag, men Monica och Lena är genast på honom och trakasserar honom och företaget på olika sätt genom internet
.
2012-01-06. Monica öppnar sina gamla hatblogg där Olle hängs ut med lögner om honom och om företaget.
2012-01-26. Olle drar tillbaka sin stämning till Attunda tingsrätt på grund av sjukdom, och ingår ett avtal med Monica och Lena för att få lugn och ro och kunna försörja sig och sin familj med sitt nystartade företag. Avtalet innehåller lögner och Olle glömmer ta med att Monica ska stänga den gamla hatbloggen om honom, som därför förblir öppen. Avtalet har alltså inget värde för Olle och
allt finns kvar på internet och Olle blev "lurad", igen.
2012-01-28. En ny blogg "
Olleponkenbloggen" startas där Monica och Lena igen är inblandade, men där de överlåtit innehållet till en "målvakt" som kallar sig för "Rulleponken". Bloggen startar samma dag som kontraktet med Monica och Lena börjar gälla. Allt var alltså planerat i detalj i gemenskap.
2012-01-29. Monica och Lena gör reklam för den nya hatbloggen om Olle, som innehåller Monicas och Lenas tidigare texter och foton om Olle som blev "lurad" i dubbel bemärkelse.
2012-02-03. Monica Antonsson meddelar att det var Lena Dahlström skrev anonyma kommentarer på Rollebloggen.
2012-04-01. En ny hatblogg om Olle startas igen, som ännu en gång innehåller Monicas och Lenas tidigare material. Bloggen heter
xxxskojare.blogspot.se.


Världens första "Förlikningsavtal" som en företagare tvingats skriva för att inte bli trakasserad på internet
Avtal med Lena Dahlström Johansson
Avtal med Monica Antonsson

Den uppmärksamme läsaren noterar att "Ollebloggen" startades redan i februari 2009. Alltså långt innan Monica och Lena gick till offentlig attack mot företaget. Detta bevisar att Monicas trakasserier av företaget var välplanerade.
I mail från den 19 september 2009 framkommer också att Monica "lurade"sin vän Olle när han vädjande skrev till Monica som i själva verket var den anonyma huvudpersonen bakom häxjakten på både honom, företaget och familjen.

Läs mer om hemsidan "Olleponken" som Monica utförde och hur hon och Lena förklarade sitt agerande mot Olle.

Både Lena och Monica fortsatte dessutom med att trakassera företaget vilket medförde att chanserna för att kunderna att få tillbaka pengarna minskade ännu mera.

Det är inte Olle kunderna ska vara arga på för att de förlorat sina livs besparingar, utan på Monica Antonsson och hennes väninna Lena som såg till att Olle inte gavs möjligheten att återbetala kunderna, för det ville han verkligen.
Det drev och ryktesspridning företagaren utsattes för hade knäckt vilket företag som helst. Och detta tack vare Monica och Lena. Detta är sannolikt det värsta hat- och förföljelse drev som någonsin genomförts på internet.

Bilderna nedan visar skärmdumpar från olika hemsidor på internet där företagaren förtalades och trakasserades på. På varje skärmdump anges också länkar till Monicas och Lenas olika "hat-bloggar" om företagaren.

Läser man inläggen i skärmdumparna nedan och i synnerhet den från Flashback (bilden längst upp till höger), vilket högst sannolikt är skrivet av en kvinna, så är min bedömning att den anonyma personen troligen är antingen Monica Antonsson eller väninnan Lena, som kallar sig för "Bikershell". Ordet "Hell" brukar ofta använda ordet "hell" som t.ex "Hellmoppers", för bara ta ett av flera exempel på ledtrådar.

Klicka på varje bild så kommer hela sidan fram.


Läsaren ombeds att noggrant studera texten i bilden längst upp till höger och skrivsättet/stilen i bilden längst ner till vänster.Note *: med hänsyn till utsatta personer har namnen ändrats.


Uppdaterad 2023-01-21


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se