YakiDa

Sensation:

Många har drabbats och förtalats i journalisten Monica Antonssons olika bloggar. Få är dom som efter våldsamma trakasserier från Monica i Vallentuna har vågat svara tillbaka. En av dem är en kvinna som kallar sig för "Sensation" och vars repliker är både analyserande, genomtänkta och kloka. Inläggen innehåller en viss portion av insiktsfull humor, vilket vittnar om en behaglig distans till Monica Antonsson.

Del 1: Sensations inlägg om journalisten Monica Antonsson
Del 2:
Del 3:
Del 4:


Sensation 07/26/2011 15:35
@ht
Varför skulle Daddy ta åt sig eller bry sig om vad denne ARN har för skruvade insinuationer eller allmänt kallar hatbloggar? Den här ARN verkar trivas med att underblåsa långsökta fantasier hos den ARN skriver inlägget hos och borde kanske granska sig själv istället.
Jag kan hålla med dig om att en del tycks ha tittat på TV-deckare lite för mycket och har svårt med att skilja på verklighet och fantasi. Gäller väl i synnerhet MA:s egen kommentar:
"Monica sa...
En bloggträff var planerad till torsdag.
Polisen har gett order om att den ska avblåsas
vilket härmed meddelas.
24 juli, 2011 17:21
"
Det är inte lätt att hålla sig för skratt när man läser en sådan kommentar. Gett order om att den ska avblåsas? Det räcker ju i princip att vinden råkar blåsa åt hennes håll för att hon ska tro sig vara hotad och via sin walkie-talkie anropa Nationella insatsstyrkan som gömmer sig bakom hennes blomkrukor. Vi lär säkert få oss serverat en ny dramatisk story snart från Vallentunas oslagbara drama queen. Det är min övertygelse, eftersom hon hittills aldrig kunnat ta "semester" en längre tid innan det är dags för ett nyproducerat fictionavsnitt. Vi har CSI Miami och vi har CSI Vallentuna. Tänk så trist livet vore för MA annars.


Sensation 07/09/2011 19:38
Ja, eländes elände. Alla är stackars offer i Monica Antonssons värld. Stackars Jocke är ju offer för papparörelsen. Stackars Monica är offer för Yakida. Stackars Yakida är ett lurat offer av Rolle. Stackars Anna1 är ett offer för sol-och-vårare, ja säkert för alla hemska män. Men störst offer är nog stackars Viktiga Lena idag. Viktiga Lena som tog så illa vid sig av en ironisk kommentar hon läst någonstans på Daddys blogg att hon spydde och tvingades gå till sängs. "
På riktigt alltså."
Det är sannerligen inte lätt att leva vid den stackars datornskärmen någonstans i stackars Vallentuna.


Sensation 08/18/2011 13:41
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
Suveränt beslut av dig. Jag är verkligen imponerad, dock inte förvånad. Vänd ryggen åt torftigheten och ignorera dem så långt det är möjligt. Monica Antonsson kommer aldrig att kunna mäta sig med din klass och intelligens och det blir troligtvis ett nödvändigt om än motvilligt uppvaknande när hon tvingas inse att det inte går att befalla vad omvärlden väljer att skriva på internet. Jag anser inte heller att det finns något om MA för dig att radera på din blogg. Hon må trivas i rollen som enväldig domare på sin egen blogg men längre än dit sträcker sig inte hennes befogenheter. Lagen om yttrandefrihet utgör grundpelaren för vår demokrati. Diktatur och åsiktsbestraffning har vi tack och lov inte vare sig på internet eller i vårt moderna samhälle (än så länge), även om det råder stora brister på rättvisa och kompetens hos många av våra myndighetsutövare och politiker. Media inräknat. Jag kommer fortsätta att läsa din blogg eftersom du tar upp många och intressanta ämnen och inte minst din kamp för din dotter. Ditt beslut idag kommer att göra henne stolt över att ha dig som pappa när hon blir äldre.


Sensation 08/19/2011 10:26
@Observer
Control freaks is what it's all about. Dessutomn ett hänsynslöst och egoistiskt nöje i att sprida allt grövre falsarier och förtal, vilket för den som är utsatt givetvis är både vidrigt, psykiskt påfrestande och oacceptabelt när det maniskt upprepas och aldrig tycks ta slut. Antingen får man ta det den rättsliga vägen eller göra det som svider hårdast hos lögnspridaren, nämligen att bemöta det med fullständig ignorans. Eller både och.

Statsfeminismen och den s k "genusvetenskapen" är det mest intelligensbefriade som drabbat vårt samhälle på länge. Den strävar inte efter rättvis jämlikhet längre men däremot att till varje pris ägna sig åt enfaldiga försök till att rita om den biologiska verkligheten och att få en fribiljett till de inflytelserika positionerna, utan att ha någon som helst erforderlig kompetens eller lämplighet mer än att vara just kvinna. När inte längre kvalifikationer och kompetens är det viktigaste får man ett konkurrensfattigt samhälle som så småningom riskerar att kollapsa p g a effekterna av dess inkompetens. Precis som du skriver; Absurdistan.


Sensation 07/19/2011 16:09
Med tanke på att Antonsson har en viss fallenhet för att maniskt och ihärdigt snoka i andra människors privatliv. Här tänker jag på hur hon t ex redan gick tillväga innan hon kunde sammanställda sitt material till boken Sanningen om Gömda, då hon under lång tid besökte i stort sett vartenda myndighet och privatpersoner i Oxelösund.

A) att hon startade en blogg anonymt tillsammans med Viktiga Lena (vilket de båda själva erkänt) om en vän, sedemera personligt juridiska ombud och därigenom gick bakom ryggen på densamma gör det inte trovärdigt att hon eller Viktiga Lena enbart huserar på sina egna bloggar

B) att hon tycks hysa ett onormalt stort intresse för att släktforska i andra för henne obekantas liv, kontakta deras arbetsgivare, leka privatpolis, politiker, privatdeckare, att titt som tätt göra polisanmälningar lika ofta som folk får löning (trots att ingen sett röken av dessa polisanmälningar än mindre bevis), att anse sig veta mer om för henne främlingar på internet än de själva gör

C) att hon verkar tillbringa den mesta tiden vid sin dator och på internet återkommande skriva långa inlägg och kränkande kommentarer om ett specifikt urval personer som hon anser känna sig oförorättad av. Att uppmuntra nytillkomna, aningslösa läsare att ta kontakt med henne via telefon och email, spela in telefonsamtal (enl henne själv)

D) att officiellt gång på gång vara väldigt noga med att påpeka att hon "aldrig skriver på andra bloggar" annat än i sitt eget namn och samtidigt ha en abnorm nyfikenhet och fixering vid vad som skrivs på just vissa bloggar

gör att man sammantaget har väldigt svårt för att tro att hon inte skulle kunna figurera på ett flertal andra forum och bloggar i andra nickname än sitt eget namn. Hon tycks vara väldigt väl underrättad om vad som skrivs på vissa bloggar och forum. Att hon skulle få information om detta enbart via välvilligt inställda fans håller jag för osannolikt då s k fans kommer och går, medan MA:s ständiga konflikter med allt fler personer på internet däremot består. Viktiga Lena har kanske en större roll än vad som framgår? Nåväl, oavsett om hon nu skulle figurera i andra nickname på internet eller ej så slås man av häpnad över att hon anser sig vara komplett oskyldig till vartenda bokstav som skrivs av och om henne själv, trots sina långa förtalsinlägg, konspirationsteorier och självsäkra påståenden om andra personers tankar och leverne på hennes egen blogg. Trots att hon själv står som enda och återkommande gemensamma nämnare till allt hon anser sig så oskyldigt och illasinnat utsatt för. En ren slump? En kvinna vars livsluft tycks bestå i att få mentala, egocentrerade kickar genom att ideligen starta och regissera konflikter på bekostnad av andra människors rätt till privatliv, integritet, goda rykte samt väl och ve. Detta är dock enbart mina personliga teorier och ska ses som ingenting annat än just teorier.

Avslutningsvis vill jag uttrycka min fulla beundran, respekt och ge stöd för Joakim som kämpar i ofattbar motvind för rätten att få umgås med sin dotter igen och för dotterns rätt att få ha sin riktiga pappa närvarande i sitt liv. Man har bara en och det är ovärderligt. Både som barn och vuxen.


Sensation 05/09/2011 13:35
MA's blogg är så sjaskig och intelligensbefriande att den befinner sig på den lägsta formen av sensationslystnadnivå. Nej, t o m värre. Den liknar den värsta sortens kafferep med bittra surkärringar vid bordet och torra skorpor på faten.

Varje yttrande på hennes blogg baseras på subjektiva känsloåsikter. Fakta eller kritisk granskning lyser illrött med sin fråvaro. MA själv har aldrig klarat av att föra en saklig diskussion i sitt kommentatorsfält. Det är enbart svar såsom "jag-påstår-punkt-slut" eller floskler som "du är anonym och har därför ingen talan eller trovärdighet" som hon tar till.

Det är då man förstår varför MA aldrig skriver på andra bloggar. Hon saknar all förmåga att debattera. Detta är ingenting annat än rädsla, svaghet och feghet för att bli avslöjad eller överbevisad, vilket hon försöker dölja och kompensera med en arrogant attityd på sin egen blogg gentemot de som ifrågasätter hennes falsarier. Där hon ideligen raderar (censurerar) de som riskerar att avslöja hennes grundlösa påståenden och intellektuella begränsning. Hennes totala brist på att kunna resonera sakligt och vänligt med sina kommentatorer saknar motstycke i bloggsfären.

Vilken normal människa har 12 st olika bloggar igång samtidigt!
Bloggrosen, Årets bloggskunk, "Olleponkebloggen" för att nämna några exempel. Vem startar dylika bloggar på en sådan dagisnivå. Jo, en kvinna på snart 65 år som dessutom kallar sig för journalist. Den etablerade journalistkåren skrattar fortfarande åt hennes kommentar: "Min bok har blivit hijackad."

MA's återkommande haranger och eskalerande lögner mot sina utvalda hatobjekt är ett motbjudande beteende och baseras uteslutande på att hon vid något tillfälle känt sig förorättad och förnärmad. Hon är full av motsägelser, hennes framtoning är helt befriad från vuxet och moget tänkande och hon borde enligt min åsikt söka professionell hjälp.

Den som inte ser att hennes s k engagemang i vissa frågor ingenting annat är än att hon i dessa lindar in sina egna personligt förorättade känslor gentemot vissa utvalda personer, måste vara blind eller i total avsaknad av kritiskt tänkande. Dessa skov av bittra förtalsartiklar och konspirationsteorier återkommer med sådan regelbundenhet att man skulle kunna vinna ett vad om tidpunkten då de ska starta. Normala människor går vidare men MA är som en Duracell-kanin. Maniskt och oförtröttligt ältar hon samma saker om och om igen. Värre och värre för varje gång samtidigt som hon lika ofta påpekar att just dessa utvalda personer inte har någon som helst betydelse för henne.

Det är kort sagt rena dårhuset men ytterst allvarligt eftersom hon ägnar sig åt grovt förtal utan saklig grund. Jag finner det fullständigt ofattbart att hon tillåts hålla på. Hur lång tid ska det ta innan hennes alltmer krympande beundrarskara upptäcker att kejsarinnan är naken. Att hon inte ens var en kejsarinna från början utan bara en bitter, överviktig kärring som blommat ut i sitt narcissiska storhetsvansinne efter att hon skrivit en kvalitativt undermålig bok.

Dumheten överträffar sig själv om hon av aningslösa läsare uppfattas som klok och insiktsfull. De borde istället vidga sina vyer och kunskap genom att selektivt läsa andra bloggar och därmed upptäcka vilket råttbo på internet MA's blogg egentligen är.


Sensation 05/12/2011 16:30
Uppviglaren Antonsson.

MA's, av rent personliga skäl, utvalda hatobjekt hävdar hon med en dåres envishet vara pedofiler och pedofilförespråkare. Det började lite mer "försiktigt" en gång med att de kallades för skumma mansnätverk och papparättshaverister och gud vet vad. Detta galna budskap försöker hon hamra in i sina läsare på sin blogg illa maskerat med att hon ivrar för barns och kvinnors säkerhet tills en klent tänkande människa inte ska ha fräckheten att tro något annat. Uppviglare kallas sådana personer som hon representerar och allt sker som sagt av rent personliga skäl. Trots att hon vet att hon far med förtal och osanning.

Hennes personliga hatobjekt är givetvis inga pedofiler eller pedofilförespråkare, vilket hon säkert motvilligt skulle tvingas inse och erkänna om hon inte så fegt och barnsligt vägrar gå in på dessa bloggar och läsa vad som skrivs. Då riskerar ju hela hennes hatfyllda fantasivärld att trilla ihop som ett korthus och det kan ju inte gå för sig när man är ute efter personlig hämnd mot utvalda personer som befinner sig på en helt annan högre intellektuell nivå än det verklighetsfrämmande och konspirationsgalna källarplan som MA huserar på.

Det finns inga hemliga stora sammanslutningar som sitter på internet hela dagar och nätter och konspirerar ihop. Ej heller horder av "peddonissar, peddokramare, surnissar eller pedofilmaffia" (som en av hennes läsare skriver) lurar bakom varje gatuhörn eller datorskärm annat än i MA's och en och annan lättlurad stackares hjärnor. Visst finns det svin som är pedofiler och dessa ska givetvis stoppas men det är definitivt inte sådana uppviglare som MA som är lämpliga till detta. Hennes omvärldsuppfattning är helt klart skadad vilket varje normal människa begriper.

Som jag skrivit förut så är det lika säkert som amen i kyrkan när hennes hatattacker kommer. Ännu en gång förtäckta och inlindade i ett hejdundrande och storstilat engagemang för kvinnor och barn. TV- och tidningsjournalister ska kontaktas. Upprop ska skrivas. Likt den franska revolutionen ska hon och några förskräckta anhängare marschera ända upp till riksdagshuset och skrikande kräva lagändring som går ut på att män och pappor enbart på hörsägen omedelbart ska kastas i fängelse och kastreras.

Därefter följer en liten lagom dos om polisanmälningshot (som ingen hittills har fått se röken av) mot sina hjärnspöken och till sist en ilsken snyftarskvätt om att hennes blogg blir hackad. Givetvis finns det ingen som ar lust att hacka vare sig hennes ruttna tomater, löjliga blogg, eller ens solkiga mus annat än i hennes egna fantasier och storhetsvansinne.

Sedan blir det tyst igen då hon går in i en slags sovandefas och vilar upp sig med att klippa och klistra in nyhetsartiklar från våra dagstidningar som alla redan har läst, mata katterna, vattna blommor och pimpla lite mer lådvin. Samma återkommande mönster månad ut och månad in.

Enbart för att hon vill få några utvalda bloggar som hon är sur på nedstängda. Då först skulle hon bli nöjd och kan börja leta efter nya objekt att bli fixerad vid.

MA skriver idag:
"Vem som helst kan diskutera våld och övergrepp när som helst och var som helst. Sådana är reglerna i en demokrati."

Touché. Försök att få in det i din skalle MA! Tänk vilket laglöst samhälle med ett kollapsat rättsväsende vi skulle få om en sådan som MA fick diktera villkoren utifrån sina paranoida, subjektiva känslostormar.

Några "förtalskampanjer" om henne som hon påstår existerar, är det bara hon själv som är proffs på att iscensätta.

Ingen kan ta en sådan skruvad människa på allvar.Sensation 05/13/2011 20:36
Monica Antonsson skriver:

"Bloggerhaveriet verkar vara över.
Senaste inlägget är försvunnet men nu verkar det fungera i alla fall.
Hjälp mig gärna rekonstruera det försvunna inlägget. Det handlade om fega figurers hotelser och förföljelser av oskyldiga bloggare som vill diskutera våld och övergrepp på barn.
fredagen den 13:e maj 2011, 07:35 EM
"

Hjälp mig gärna rekonstruera det försvunna inlägget? Eh... lol.

Duracell-kaninen från Vallentuna tycks ha drabbats av abstinensbesvär då det visat sig att Blogger.com haft driftstörningar i över 24 timmar. Tänk så orättvist cyberspace kan vara eftersom hon därmed inte kunnat lägga ut sitt senaste alster om alla demoner och skurkar som hon tror jagar just henne.

Tror hon på fullt allvar att någon annan ska kunna "rekonstruera" en text som försvunnit från hennes egen dator? Uppdrag Granskning eller rentav katten kanske? Vem vet.
Vilket drama!


Uppdaterad 2023-01-21


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se