YakiDa

Sensation:

Fortsättningen av kommentarer om Monica Antonsson från "Sensation".


Del 4: Sensations inlägg om journalisten Monica Antonsson


Sensation 01/28/2011 18:55
Monica Antonsson skriver bl a på sin blogg torsdagen den 27:e januari 2011:

"I dag har jag faktiskt varit hos polisen...
Sedan jag började blogga har jag många gånger tänkt anmäla både ditt och datt. Jag har skrivit det också men det har aldrig blivit av. Det är för jobbigt och ligger liksom inte riktig för mig. Jag är trots allt en väldigt vänlig själ från Vallentuna. Och man vänjer sig vid smutskastning, skakar av sig och går vidare. För det mesta.
Men i dag har det faktiskt hänt.
Jag har suttit hela eftermiddagen hos polisen. Tre fullmatade anmälningar är resultatet
."

Kanske dags att friska upp Monica Antonssons minne med ett litet axplock av hennes egna kommentarer:

1.
"Monica Antonsson sa...
Jag söker just nu förundersökningsledare Jonas Lindblad på citypolisen på Norrmalm som är intervjuad i N i vilken Marina Engan falskt beskyller mig för kvalificerade brott. Han är ledig i dag men kollegorna uttrycker stor förvåning och har lovat mig kontakt. Återkommer...
19 februari, 2010 09:15
"

2.
"Monica Antonsson sa...
Tack snälla Lena för hjälpen! Den anonyme är nu polisanmäld. Polisen har fått alla mina koder och spårar vederbörande lätt som en plätt.
13 april, 2010 18:32
"

3.
"Monica Antonsson sa...
Polisen har ringt. Krim jouren tar hand om fallet. Spårning av IP-adress pågår.
13 april, 2010 19:15"


4.
27 juni 2010 Monica Antonsson skriver att hon är på långlunch med höjdare inom polisväsendet under tiden som polisen "genomlyste." (Detta debattinlägg har hon påpassligt nog raderat.)

5.
"Monica Antonsson sa...
Hotet från Yakida inklusive de mail som visar att påståendet om fixeringen vid ASM är sann har nu på morgonen överlämnats till polisen när jag ändå var där i ett annat ärende.
05 november, 2010 10:19
"


Vidare skriver Monica Antonsson i samma inlägg torsdagen 27 januari 2011:

"Polischefen bad att jag ska dölja hennes namn när jag i nästa vecka lägger ut anmälningarna i bloggen. Hon vill inte ha mina stalkers efter sig, sa hon. Hon har sett vad de sysslar med."


Låt mig då få påminna om hennes ställningstagande i nedanstående kommentar den 30 april 2010:

"Monica Antonsson sa...
Nisse
Du skriver:
"För att nämna Flashback, så finns det otroligt många personer som inte vill, kan eller får gå ut med sin riktiga identitet. Det kan va allt från, poliser, jurister och andra myndigheter. Sedan finns människor som fått sina liv fördärvade av olika orsaker."
Svar:
Jag köper din åsikt om att man kanske inte måste namnge sig. En registrering är dock på sin plats så att ansvarig kan plocka fram ett id och bespara de skattefinansierande myndigheterna arbete.
Däremot köper jag inte att poliser, jurister (som kan vara vilken pellejöns som helst) och andra myndighetspersoner har något skäl till anonymitet. Det kan de bara ha om de gör/skriver något de vet med sig att de inte borde göra/skriva. Det samma gäller rimligtvis folk som "fått sina liv fördärvade" och, antar jag, inte vill synas.
Då tycker faktiskt jag att de ska avstå från att rumla runt på nätet och skriva anonyma kommentarer. Är man tex polis och inte kan stå för det man skriver så är det rimligtvis inte riktigt rumsrent.
30 april, 2010 11:20
"


Nedan är antal debattinlägg (smutskastning) Monica Antonsson haft på sin blogg under 2010 angående IC resp Daddy. (Då har jag inte tagit med alla hennes kommentarer, förtal (?) hon gjort om ovanstående. Tala om att vara fixerad:

Om IC:
26 feb 2010
27 feb 2010
28 feb 2010
11 mars 2010
10 apr 2010
18 apr 2010
7 maj 2010
19 maj 2010
18 juni 2010
1 juli 2010
17 juli 2010
2 sept 2010
10 okt 2010
7 nov 2010
22 nov 2010
27 nov 2010

Om Daddy:
1 juli 2010
17 juli 2010
10 okt 2010
4 nov 2010
7 nov 2010
27 nov 2010


Sensation 01/28/2011 19:36
Enligt Monica Antonssons inlägg på sin blogg torsdagen den 27 januari 2011:

"Jag har suttit hela eftermiddagen hos polisen. Tre fullmatade anmälningar är resultatet.

Den första gäller ifrågasatt bedrägeri".
Den andra gäller "olaga hot", hatbrott" och grovt förtal".
Den tredje gäller "hatbrott" och "grovt förtal"
Rubriceringen hatbrott tillkom på polisens initiativ. Och det passar ju. De här männen hatar verkligen kvinnor.


Hon är inte trovärdig här heller, särskilt vad gäller hatbrott:

Hatbrott används ofta som benämning för polisanmälningar som har ett främlingsfientligt/rasistiskt, antireligiöst (islamofobiskt, antisemitiskt och övrigt antireligiöst), homofobiskt, bifobiskt och heterofobiskt och ett transfobiskt motiv.
Men hatbrott är inte en brottstyp som uttryckligen regleras i egna bestämmelser i brottsbalken eller som det finns särskilda brottskoder för i polisens system. Ett hatbrott kan vara allt ifrån ett mord till kränkande klotter på någons bil – vad som avgör om det är hatbrott eller inte är motivet till brottet.
Hatbrott är när någon utsätter en annan person utifrån dess etniska bakgrund, religion, sexuella läggning eller könsöverskridande identitet eller uttryck.
Källa:
Brå (Brottsförebyggande rådet) samt Brottsrummet.se


Sensation 07/02/2011 13:33
Med tanke på att MA på sin blogg

1) I månader har ett stående förtalsinlägg i högerkolumnen om Yakida
2) Skriver om honom var och vartanannan dag
3) Är besatt av att han ska bort från internet p g a att han avslöjat alla hennes bedrövliga sidor

är det märkligt att hon fortfarande inte kan stava Yakida rätt. Har hon blivit senil eller har hon råkat placerat den väl tilltagna ändalykten på sina goggles?

Citat MA:
"Rikspolisstyrelsen, rikskriminalen, Täbypolisen, Justitiekanslern och Myndigheten för radio och tv - alla är inklopplade."

Inklopplade? Ett nytt ord? Vi får väl innerligt hoppas att de inte är lika urkopplade som MA tycks vara mentalt. Nu väntar vi med spänning på att MA även ska "inkloppla" SÄPO samt självaste regeringen i hennes delikata och riksangelägna ärende - "Någon beundrar mig inte på internet så han ska bort."


Sensation 07/02/2011 18:20
"
http://ollebloggen.blogspot.com/"

Mycket bra och starkt gjort. Jag är övertygad om att det är många som liksom jag anser att detta är på tiden och jag ger Rolle mitt fulla stöd i det här ärendet. Det var inte en dag för tidigt.

Jag är nog inte ensam om att sedan lång tid tillbaka ofta tappat andan av förvåning hur en kvinna som anser sig vara journalist använder sin privata blogg till att utan utskiljning så osmakligt och utan bevis förtala enskilda personer som hon av en eller annan anledning anser sig förorättad av. Jag önskar Rolle och hans advokat lycka till! De personer som varit utsatta för långvarigt förtal på hennes blogg kanske genom Rolles anmälan får ork att ställa sig bakom hans beslut att ha anmält MA. Yttrandefrihet på internet ska vi värna om. Grovt förtal, ärekränkning, utpressning och regelrätta lögner däremot bör prövas och eventuellt få rättsliga konsekvenser av landets rättsväsende även vad gäller internet. Det ska inte utövas av privata, griniga, subjektiva "kärringdomstolar." Det är oerhört allvarligt när man upplåter sin blogg till att utan bevis påstå att t ex enskilda namngivna personer skulle vara kriminella eller pedofiler. Att en viss grupp män skulle bestå av illasinnade kvinnohatare eller att några andra skulle företräda organiserade nätverk mot barns samt kvinnors rättigheter o s v. Då har det gått fullständigt över styr.

Man kan inte gång på gång anklaga andra när man själv är den enda gemensamma nämnaren för vad som kommer i retur när man ägnar sig åt förtal.


Sensation 07/04/2011 09:05
I sedvanlig ordning kommer en lång, lång svada på MA's blogg daterat 3 juli 2011, angående Rolle.

1. Ett långt utlägg bestående av kärringskvaller, skitsnack samt teorirer/påståenden om Rolle som ytterligare förstärker det ärende som Rolle ämnar anmäla MA för, nämligen förtal, ärekränkning samt försök till utpressning. Detta enligt vad som finns att läsa i brevet från hans advokat. (se http://rollebloggen.blogspot.com/2011/07/arende-monica-antonsson.html#comments).

2. Med tanke på att MA så gärna tycks ha en våt dröm om att leka både polisspanare och privatdeckare och hennes sjuka fixering av att titt som tätt skriva att hon gått till polisen i än det ena än det andra ärendet, så är hon förvånansvärt illa insatt i hur rättsliga rutiner går till. Det är sedvanlig förfarande att hon ges tillfälle att yttra sig, vilket Rolles advokat skriver i sitt brev till henne. Hon tycks inte heller förstå att om Rolle och hans advokat anmält henne (och ev Lena) så blir hon så småningom kallad att infinna sig i tingsrätten. Ska hon då helt sonika strunta i det hela och säga som hon skrivit den 3 juli 2011:

Citat MA:
"I fredags kväll kl 17.25 fick jag ett mail från en Niclas Carlsson som skriver att han är Rolles advokat och att han bifogar ett brev till mig som även ska komma med snigelposten. Jag svarade kl 23.19 att jag inte kan öppna den bifogade filen och att jag inte vill ha någon post what so ever från honom och hans uppdragsgivare. Jag kommer inte heller att tala med dem. Däremot talar jag gärna med polisen, datainspektionen och vilka andra myndigheter som helst."

samt
"Lena och jag har gemensamt beslutat oss för att lämna detta bakom oss nu."
Upplagd av Monica Antonsson kl. 7/03/2011 07:35:00 em


Tja, det kan hon ju alltid prova att göra. LOL.

3. MA skriver också i sitt senaste inlägg:

"Jag har däremot inte lovat att stänga den nu åter öppnade Rolleponkebloggen om alla hans märkliga affärer. Det blev en bonus för honom för att jag är snäll och sedan de som tog över den inte ville fortsätta.
Nu är den öppnad för att jag och Viktiga Lena måste få försvara oss mot allt kloakförtal från Jakida och Daddy.
Detsamma gäller detta inlägg.
Och hur fantastiskt det än låter så är det sant alltihop och kan kontrolleras.
Till skillnad från Jakidas vansinnessvammel alltså
."

Så har det inte låtit tidigare. Då har hon klart och tydligt skrivit att om inte Yakida (och Jocke) raderar allt negativt om henne så minsann... Det anser jag som solklar utpressning. Se följande 3 kommentarer av MA:

"Bästa Rolle,
Jag vet att du tycker att du befinner dig i en gisslansituation och att du kommer att bli fullkomligt skogstokig över att bloggen åter ligger på internet.
Men du ger mig inget val.
Yakida och Daddy har verkligen gjort dig en björntjänst.
Har du otur nu blir du rikskänd.
Och det är bara du som kan ordna upp det.
När Yakida och Daddy har raderat
- ALLT om Rolleponkebloggen och anklagelserna mot mig och andra och
- ALLT om våra barn och andra anhöriga samt
- BETT OM URSÄKT,
stänger jag rolleponkebloggen.
Inte förr.
Upplagd av Monica Antonsson kl. 2/06/2011"


"söndagen den 12:e juni 2011
Rolleponkebloggen går igen...
Bloggen ligger uppe så länge det är nödvändigt på grund av Jocke och Jakida. Inte mer.
Upplagd av Monica Antonsson kl. 02:01
"

"Rolle, Rolle, Rolle...
Vore det inte bättre att du redde upp det här med Jakida och Jocke, erkänner att du har skarvat och taggar ner ett tag? Du vet hur du ska göra. Vad är problemet?
Upplagd av Monica Antonsson kl. 7/03/2011 07:35:00 em
"

4. MA skriver:
"tisdagen den 31:e maj 2011
Stängd blogg läcker som ett såll...
Vänner,
Den här bloggen stängdes vid midnatt på grund av stalking, förföljelse, olaga hot och grovt förtal av John Johansson Jakida och Roland Larsson i intimt samarbete samt på grund av dataintrång av Joakim Ramstedt med åtföljande skador på kontot och senare också ytterligare grovt förtal."
Detta anser jag är grovt förtal av MA och påståenden som hon inte har några som helst bevis för. Det visade sig också senare att det var Blogger.se som hade problem. Har hon bett Joakim om ursäkt för detta
?

5. Till sist vill jag påpeka att oavsett vem det är som råkat stå utanför Lenas hus och tagit ett fotografi så är det inte olagligt. Du kan t o m filma privatpersoner med din mobilkamera på gatan utan att detta är olagligt. Detta är något som också MA borde ha tagit reda på först innan hon ältar detta om och om igen och utan bevis påstår att det skulle vara just Rolle. Hennes påståenden om att hon begärt och fått personskydd samt besöksförbud tror jag är ännu en av hennes lögner helt i stil med MA's förtjusning av att vilja dramatisera sig själv som person.

Citat Rolle (
http://ollebloggen.blogspot.com/2011/07/arende-monica-antonsson.html#comments):

"Något besöksförbud har jag inte hört talas om. För att få ett sådant krävs inledningsvis en Polisanmälan. Sedan en ansökan om besöksförbud. då skall det vara välgrundande och det presumtiva brottet skall kunna styrkas genom muntlig eller skriftlig bevisning. Ingendera kan hon göra. Hon har tagit sig vatten över huvudet denna gången. Hon kommer aldrig att få ett dylikt eftersom jag inte ofredat Henne eller begått något annat brott mot henne heller vad det anbelangar.
2 juli 2011 17:33
"

samt ännu ett citat av Rolle i vilket jag instämmer till fullo:

"OLLEBLOGGEN" sa...
Jo Antonsson förstår nog inte att hon ger min Advokat mer bränsle till elden. Jag skulle med kunna lägga ut mycket graverande uppgifter om båda damerna men väljer att inte göra det. Vill nämligen inte sjunka till samma låga nivå som dessa damer. Dom får simma själva i sin lilla ankdamm.
Dessutom tror jag inte att hon har förstått vad som håller på att hända. Hon använde en gång så måleriskt Burt i lödder som liknelse på sin blogg. Tyvärr går det inte att flaxa med armarna så detta rättsärende försvinner, lika lite som att ärendet bara försvinner om man låter bli att öppna post från Advokaten. Förr eller senare ramlar nog polletten ner hos vederbörande.
3 juli 2011 23:16
"

Min teori är att MA och Viktiga Lena kommer att försöka kontakta Rolle per telefon (spela in samtalet) och fjäska, böna och be om att han ska ta tillbaka sin anmälan för att sedan återigen skriva långa förtalsinlägg. Det är ett förfaringssätt hos MA vi sett förr tyvärr.


Sensation 07/04/2011 16:54
Återigen gör MA samma misstag i ännu ett inlägg på sin blogg. Hon anklagar och pekar med hela handen ut ett flertal för henne helt främmande och okända människor för något som, enligt henne själv, en enskild kvinna ska ha gjort. Har du några som helst bevis för vad du slänger ur dig för anklagelser till höger och vänster Monica Antonsson när du skriver följande?

"Nu tycker jag faktiskt att ni i kretsen kring Jakida och Jocke har gått lite väl långt!
Det ligger ingen som helst sanning i detta. Och det vet ni.
Nu letar ni inte bara upp mina fd män utan även deras fd flickvänner! Har ni ingen hut i kroppen? Varför ringer ni inte hela telefonkatalogen? Då skulle ni åtminstone vara sysselsatta ett tag.
Kvinnan som ringde var anonym och telefonnumret var hemligt. Konstigt va?!
Varför tänker jag på A...
Var vänliga och låt mina barns far, min familj och hela den övriga jordens befolkning vara i fred!
De har inte gjort er det minsta!
Tag fighten med mig.
Detta hanteras omedelbart över till polisen.
Upplagd av Monica Antonsson kl. 7/04/2011 03:36:00 em
"

Dessutom så blir det patetiskt motsägelsefullt när hon skriver "Var vänliga och låt mina barns far, min familj och hela den övriga jordens befolkning vara i fred!" med tanke på att hon bara 4 timmar tidigare idag i sin blogg skriver angående Rolle:

"Hans morfar Leo Pohjanen född 1886 i Nedertorneå var en kul typ. Tullkommissarie om dagarna och hästsmugglare om nätterna. Han utredde sina egna brott med andra ord. Om det har det till och med skrivits böcker. Jag tänker på det nu, att det som är en rolig historia i dag kanske inte var så kul då. - Ränderna går aldrig ur, skulle farmor ha sagt."

Så hur var det nu Monica Antonsson - det här med att låta familjen vara ifred?


Sensation 05/27/2011 17:35
Se där. Nu är det alltså ännu en privatperson som ska hängas ut i en rad inlägg på MA's blogg. Förtal, personligt färgade påståenden och ilskna subjektiva slutsatser dras i hennes senaste inlägg utan något som helst som styrker hennes skvaller.

Hela svadan avslutar hon med följande kommentar:
"Rolige Rolles uttalanden om Jakida och advokaten finns förstås inspelade liksom allt annat också."

Ska man tolka det som att den person som är galen nog att ha någon som helst telefonkontakt med MA eller den här Viktiga Lena, får räkna med att samtalen spelas in för att dessutom eventuellt kunna användas emot den personen i framtiden när MA drabbas av dramahybris?

Inte undra på att Yakida resolut och klokt nog vägrat att tala med den här Viktiga Lena på telefon och istället bett henne skicka email om hon ville något.

Galna hyperventilerande fruntimmer.


Sensation 05/16/2011 18:07
Duracellkaninen har på sin bloggsida 2 st stående förtalsinlägg sedan lång tid tillbaka. Ett med rubriken "
Lögnfabriken Yakida och Daddy samt ett i högermarginalen där hon uppger Yakida's namn, arbetsplats samt kallar honom för stalker.

Trots detta har hon fräckheten att använda sig av något så barnsligt uttryck som "vapenvila" som enligt henne består i att med en häpnadsväckande inbilskhet tro sig kunna bestämma vad som får eller inte får skrivas på Daddys blogg. Själv anser hon dock att det går utmärkt att upplåta sin egen blogg till att låta andra och sig själv löpa amok i kommentatorsfältet i form av allehanda hot och anklagelser utan urskiljning.

MA skriver:
"Jag har just berättat för honom om Daddy, Tommy J. Jakida, IC och alla de andra är som inte kan tolerera att vi i min blogg (gissa varför!) diskuterar problemet pedofiler."

Här har MA återigen stora problem med att hålla isär sanning och lögn. Det är ingen som vänder sig mot att det på MA's blogg eller någon annans blogg diskuteras om pedofiler. Det som alla normala människor reagerar med avsky emot är att än den ena än den andra på hennes blogg blir anklagade och uthängda för att vara pedofiler. Eller "pedofilkramare", vad det nu i hela fridens namn är för något.

MA skriver också:
"Välkommen Henrik J. Om inte Daddy backar 180 grader från nuvarande kurs och raderar senaste dagarnas förtal så är det helt fria ämnesval här igen. Låt oss sätta en deadline från i morgon tisdag kl 08.00."

Vilken drama queen. Vilken primadonna.

Nyss var det hennes stackars före detta man som ovetandes skulle skickas ut i vendettakrig på Tjörn. Nu är det en HenrikJ som i 2:akten är näste man i tur att få ta på sig krigsmundering och släppas lös på scenen. Vad blir det i 3:e akten? Viktiga Lena som ska ringa Daddy på telefon och "kräva" rättning i det Antonssonska ledet?

Hoppas att hon inte trillar ner i orkesterdiket av ren ilska när buskisrevyn är över för den här gången, ovationerna uteblivit och publiken försvunnit. Finns ett bra ord i det här sammanhanget vad gäller MA:
Ridå!


Uppdaterad 2023-01-21


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se