YakiDa

Ondska - Yakida listar historiens mest ondskefulla kvinnor


Samhället och media tenderar på att fokusera på de onda männen i världen och glömmer visa av de verkligt onda faktiskt kan vara onda kvinnor. Bland kvinnor har vi inte bara seriemördare, utan även andra helt förkastliga kvinnor som har orsakat tragedier i många människors liv.
Det sägs att ondska sitter i pannloben, läs mer här >>>

Så, här är yakidas lista med de som anses som mest ondskefulla kvinnorna i historien.


Grevinnan Elizabeth Bathory
1500-talet

Anses vara den mest ökända seriemördare på ungerska / slovakiska historia. Rykten hade cirkulerat i flera år om saknade bondflickor som hade erbjudits arbete på slottet Csejthe. Utförde istället allvarlig misshandel under lång tid på flickorna, brände och stympade sina offer, bet köttet från ansikten, armar och andra kroppsdelar. På grund av hennes sociala status hon aldrig kom till rättegången men förblev i husarrest i ett enda rum till sin död.


Irma Grese

Tysk fångvaktare i koncentrationslägren.


Myra Hindley

Myra Hindley var ansvariga för kidnappningen och sexuella övergrepp, tortyr och mord på tre barn under tolv år och två tonåringar i åldern 16 och 17 i Manchester-området i Storbritannien i mitten av 1960-talet. Bevisen inkluderade en bandupptagning av ett av de mordoffer skrikande som Hindley var med och våldtog och torterade.


Drottning Maria I
1500-talet

Maria var enda barnet till Henrik VIII och Katarina av Aragonien som lät avrätta många framstående protestanter för sin tro. Kallades för "Bloody Mary".


Isabella av Kastilien
1400-talet

Isabella I av Spanien blev med sin make Ferdinand II av Aragonien, känd som beskyddare av Christopher Columbus, men avlägsnande (brände upp) eller omvandlade judar och muslimer. Ungefär 200.000 personer lämnade Spanien, de återstående som valde konvertering förföljdes senare av inkvisitionen och Judaizing Conversos.


Katherine Knight

Australiska Katherine Knight mosade proteserna till en av hennes ex-makar och skar upp halsen av en annan mans åtta veckor gamla valp inför hans ögon. Stack en man till döds med en slaktarkniv minst 37 gånger, både fram och bak. Hon flådde honom sedan och hängde upp hans "kostym" från dörrkarmen i vardagsrummet, högg av hans huvud och lade huvudet i en soppa, tillagade mannens skinkor, och förberedde sås och grönsaker till steken.


Ilse Koch

Häxan i Buchenwald, "Die Hexe von Buchenwald", eller "Buchenwälder Schlampe". Var hustru till Karl Koch, kommendant i koncentrationslägren Buchenwald från 1937 till 1941. Frossade i tortyr och obscenitet. Ökänd för sin souvenirer.


Mary Ann Cotton

Engelska Mary Ann Cotton är ett annan seriemördare som de lokala tidningarna upptäckte flyttade runt norra England men hela tiden mördade sina nära och kära med arsenik.


Beverly Allitt

Barnsjuksköterskan Beverley Gail Allit, är en av Storbritanniens mest kända seriemördare. Var ansvarig för mordet på 4 barn och allvarliga skador på 5 andra i hennes vård.


Belle Gunness

En av Amerikas mest produktiva kvinnliga seriemördare. Hon var en imponerande och kraftfull kvinna av norsk härkomst, över 1,83 m och 91 kg. Det är troligt att hon dödat både hennes make och alla hennes barn vid olika tidpunkter, men det är klarlagt att hon mördade de flesta av hennes friare, pojkvänner, och hennes två döttrar, Myrtle och Lucy. Motivet var girighet då hon fick ut livförsäkringar och andra tillgångar.


Griselda Bianco

Från Colombia. Kallades för "Godmother" och "Svarta änkan", och höll på med kokain.


Maria Liccard

Från Italien. Kallades för "La principessa", och höll på med kokain.


Virgina Hill

Från USA. Hanterade illegala pengar. Var älskarinna åt självaste "Bugsy Siegel".


Betty Loren-Maltese:

Borgmästare i Baton Rouge i louisiana. Förskingrade pengar


Pupetta Marersca:

Från Italien. Höll på med cigarettsmuggling och frukthandel.


Amelia Dyer.

England. Begick omkring 270 mord. Drev ett barnhem och dödade barnet efter hon fått betalt att ta hand om dem. Hängdes.


Delphine LaLaurie

USA. Utförde experiment på svarat slavar som hon stängde in i ett hus. Flydde till Paris dä hon dog.


Jane Toppan.

USA. Sjuksköterska som gav överdoser av morfin till patienter varav 32 stycken dog. Spärrades in på mentalsjukhus på livstid.


Maria Swanenburg

Holland. Använde arsenik för att förgifta människor så att hon kom åt försäkringspengarna. Spärrades in på mentalsjukhus på livstid.


Hilda Nilsson

Sverige. Kallad för "Änglamakerskan på Bruksgatan". Tog livet av barn som lämnats till henne. Blev avslöjad då en mamma ångrade sig och ville ha tillbaka sitt barn. Misstänkts ha dödat 17 barn. Hängde sig i Landskronas fängelse.


Vera Renczi.

Rumänien. Dödade män med arsenik efter hon inlett kärleksaffärer med dem. Dödade även sin son. Dömdes till 32 mord och fick livstid.


Bonnie Parker.

USA. Tillsammans med Clyde Barrow. Båda sköts ihjäl av polisen i den bil de färdades i.


Monica Antonsson.

Sverige Vallentuna. Journalist, "Superbloggare", feminist, gängledare och mångmiljonär. Har en extrem och unken mansyn. Ansåg att kvinnor har större värde, är smartare än män och att män är konstiga djur. Uppmanar sina kvinnliga läsare att inte gifta sig och kärleksstrejka och inte betala skatt. Bedrev hat-kampanj i sina bloggar mot staden Berlin. Anser att alla män ska ha utegångsförbud efter kl 17. Bedrev utpressning och startade trenden med s.k "Kluckida"-bloggar på nätet, se här >>>.


Mata Hari
Från Holland. Dansös och lyxprosituerad som blev nazisternas spion. Dödades genom arkebusering av fransmännen.


Concetta Scalisi: Från Italien. Greps för mord.


Angela Russo: Från Italien. Höll på med heroin.


Sara Svensson, 2004
Sverige. Dödade genom SMS till mobiltelefonen från Gud. Dömdes till rättspsykiatrisk vård.


Antonia Caliandro: Från Italien. Hanterade illegala pengar.


Kalina Michailovna
Från Ryssland. Höll på med inbrott, bedrägerier och korruption


Darja Saltykova. 1750-1762
Ryssland. Torterade och mördade 138 kvinnliga tjänare. Dömdes till livstidsfängelse.


Miyuki Ishikawa. 1944-1948
Barnsköterska som dödade nyfödda barn. Fyra års fängelse


Delfina & Maria de jesus Gonzales. 1955-1964
Mexiko. Systrar som drev "Bordellen från helvetet" som kidnappade fattiga flickor från landet som de sedan dödade när de blev obrukbara i bodellen. Båda fick 40 års fängelse.


Christine Scurrer, 2008
Sverige. Tyskan som dödade två små barn i Arboga. Livstids fängelse

Uppdaterad 2023-12-03 ...OBS, sidan är ej färdig
Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se