Företag utsatta för omfattande hot och omfattande förföljelse

I samband med att trakasserier på internet mot enskilda personer har ökat så har även företagen också drabbats, men kanske inte i lika stor omfattning. Det är tyvärr något som företagen helst inte berättar om och därför vet man inte så mycket om vad företagen drabbas av, enligt en källa inom polisen.

Vallentuna blir allt bättre på företagsklimat. Svenskt näringslivs årliga rankning över landets kommuner med bäst företagsklimat visar att Vallentuna har hamnat plats 80. Rakningen är framtagen genom enkätsvar där företagen fått svara på frågor gällande attityder, regler, kompetens med mera.

Antalet arbetslösa minskar också och cirka 45 personer står utan jobb i Vallentuna kommun.

Befolkningsökningen i procent var högst i hela landet år 2012. Förra året föddes nästan 400 knoddar i kommunen.

Vallentuna faller i miljörankning och är inte en kommun som satsar särskilt mycket på miljön.
Dumpade skrotbilar är ett t.ex problem i Vallentuna. Det brukar bli i snitt 100 bilar om året som man får ta hand om.

Nya företag etablerar sig i Vallentuna vilket sägs bero på en inflyttning. 142 aktiebolag och handelsbolag registrerades i Vallentuna år 2010. Många av dem är enmansföretagare. Lars Lundqvist som är näringslivschef i kommunen tror att ökningen beror på att kommunen är bland Sveriges snabbast växande, med många nya invånare.

Dessvärre finns det en mörk sida som kastar skugga över företagandet och som utgör en riskfaktor för näringslivet och utvecklingen för kommunen. Det beror på att Vallentunaligan har sitt ursprungliga läge här.

Vallentunaligan är en av de mer organiserade ligorna i Sverige som har genomfört förmodligen de mest långvariga och mest avancerade trakasserierna med hot mot företag och människor, både i Vallentuna och utanför kommunen.
Ligans specialitet är trakasserier och hot, bl.a med anonyma bloggar och olika hatsidor på internet


Man vet att företagare utsatts för trakasserier så till den grad att företagare har tvingats till att skriva kontrakt med "Vallentunaligan", för att slippa trakasserierna.

Se exempel hur både företag och människor drabbades av ligans trakasserier på internet, HÄR och HÄR.

Copyright Yakida Copyright Yakida


Dagens kvinnliga kriminella aktiviteter lika Al Capones
Under 13- 16 maj 1929 samlades i Atlantic City några av de största maffiabossarna för den konferens som skulle bli vägledande för hur maffian organiserade sig i USA. Det var Charles "Lucky" Luciano och Meyer Landsky som hade organiserat konferensen eftersom de hade insett att samarbete var en förutsättning för att maffialigorna skulle kunna expandera efter förbudstidens utgång. Konferensen slutade i ett maffiakrig där de nytänkande stred mot de konservativa och det var de nytänkande som tog hem segern efter ett antal mord. Därmed hade grunden lagts till vad som kom år 1931 kom att kallas för "Syndikatet" och "Kommissionen" som bestod av de ledande sju familjerna som blev bolagets styrelse

Eftersom den gamla organisationen innehöll medlemmar från olika grupperingar som år 1928 innehöll 22 olika grupper med ständiga konflikter sinsemellan hade polisen och medborgarna till slut tröttnat och avkrävt polisen att ta i hårdare mot maffian. För att lugna polisen och folket så bestämde man under konferensen att låta Al Capone skulle låta sig arresteras för vapeninnehav och ta ett kortare fängelsestraff. Al Capone var vid denna tiden känd som "Bossarnas boss" och var gangsterligornas ansikte utåt som media oftast använde sig utavAl Capone


Kommissionen gick in och medlade i konflikter mellan maffians olika medlemmar. Fungerade inte det användes vanliga maffia metoder istället och för det ändamålet bildades mördarorganisationen "Murder Inc.", som den kallades i pressen och som användes för att eliminera obekväma personer. "Murder Inc." hade över 200 professionella avlönade mördare och man är säker på att "Murder Inc." låg bakom minst 700 mord mellan 1932 och 1940. En ren avrättningspatrull med andra ord. Högkvarteret låg i Brooklyn New York längst bak i ett rum på en godisbutik och det var där som morden planerades. Men "Murder Inc." drabbades utav en tjallare när Abe "Kid Twist" Reles blev en så kallad "Kanariefågel", som tjallare kallades för, men som ändade sina dagar död på ett tak, och det ryktades att maffian slängde ut honom från det hotellrum polisen gömde honom. "Lucky" Luciano lär sedan ha sagt, - "Han var en kanariefågel som inte kunde flyga".


Artikeln är ej klar.

Uppdaterad 2014-02-04


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se