Textual Analysis of a Recovered Memory Trial,
Assisted by Computer Search for Keywords

av
Max Scharnberg

Translation to English or other languages >>>

Södertälje-fallet - boken som Uppsala universitet stoppade

Forskaren Max Scharnberg's bok om det omdiskuterade och kända Södertälje-fallet är en av de få böcker som stoppats i Sverige i modern tid. Lennart Wikander, prefekt vid pedagogiska institutionen på Uppsala universitet beslutade att alla exemplar skulle dras in och boken förstöras eftersom han enligt uppgift inte kände till boken och att boken saknade prefektens underskrift. Nu har Yakida fått möjligheten att publicera hela boken.

En pappa och mamma dömdes i början av 1990-talet till 10 respektive fem års fängelse av Svea hovrätt för att under flera år ha våldtagit deras egen dotter. Dottern började sedan en tid efter domen berätta för sin fostermor om ritualmord på barn och hur föräldrarna sålt henne till andra män som skulle ha utnyttjat henne. I november 1993 fick föräldrarna resning av Högsta domstolen och i rättegången friades mamman helt medan pappans ändå dömdes men med sänkt straff till 5 år. Enligt Max Scharnberg blev den dömde mannen utsatt för ett justitiemord.
Forskaren Max Scharnberg slutsatser är att fallet är orsakat av så kallade falska minnen. Han menar på att dottern hävdat i förhör, att det skulle finnas ögonvittnen till föräldrarnas övergrepp på dottern. Dock säger sig ingen av de namngivna personerna ha sett något avvikande.

I boken redogörs för fostermammans agerande och att det finns ett genomgående mönster som visar att fostermamman indoktrinerat dottern.


1994 medverkade professor Eva Lundgren vid avdelningen Genusforskning, också Uppsala universitet, i fallet där hon i boken "La de små barn komme till meg", är av uppfattningen att Södertälje-flickans uppgifter är korrekta.

Här är en del intressanta och viktiga artiklar i media om den skandalomsusade professorn Eva lundgren:

"Sociologiprofessor och Genusforskaren Eva Lundgren avslöjas och hennes arbetsresultat beskrivs som rent stolligt och att tillräcklig grund för fullständig utredning föreligger inte. Hon var tidigare inblandad i fallen om incest i Norge, >>> och >>> och >>> och >>> och >>> och >>> och >>> och >>>och >>>
Hon presenterade även teorin om att män mördar små barn i skogen, >>>"

Läs Epilogen om boken "Södertäljefallet".. HÄR
Klicka för engelsk version av "Södertäljefallet".. HÄR

Klicka för nedladdningsbar pdf-version (577kb).. HÄR


* Max replik till Anna Laestadius Larsson om Södertäljefallet .. HÄR


* Max Scharnberg har även skrivit boken "Lögnens psykologi - med tillämpning inom affärslivet". Läs boken här >>>

*
Boken "Textanalys: En vetenskaplig ansats för att bedöma fall av sexuella övergrepp" är ännu en av Max erkända böcker. Läs boken här >>>


Uppdaterad: 2011-06-09


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se