YakiDa

Sensation:

Fortsättningen av kommentarer om Monica Antonsson från "Sensation".


Del 6: Sensations inlägg om journalisten Monica Antonsson
Skolexempel på hur man skapar en "Halmgubbe."
(Att citera en motståndares uttalande utanför dess kontext genom att välja citat som inte är representativa för motståndarens åsikter.)

1. Pär Plex (07/27/2012 17:48) skriver till signaturen "Tjolahoppsan" ett längre svarsinlägg där han avslutar med följande stycke:
Kanske hittar du snart någon annan stackare att förtala och förfölja under något annat alias? Förmodligen är du tvungen för att livet skall kännas uthärdligt. Psykopater tycks fungera så. Vad återstår annars " Repet" Ett tips är att du i så fall sänder din hädangång live på Flashback. Då hade du i alla fall bidragit med något positivt på det forumet innan du lämnar jordelivet. Kanske hade du då sluppit den trollclownstämpel du annars för alltid kommer att tvingas leva med."

2. Varvid signaturen "Punkt" (07/28/2012 06:39) endast citerar enstaka ord av Pär Plex hela meningar i ovanstående stycke och skriver:
"...sänder din hädangång live på Flashback..." "...bidragit med något positivt..."
Trevliga vänner du har, "Daddy", som uppmuntrar till filmade självmord på Flashback!!!

3. Därefter hakar signaturen "?"" (07/28/2012 12:58) på och lägger dessutom i sitt inlägg till en ren lögn om Daddy:
"Filmade självmord på Flashback är endast ett av alla galenskaper som Daddy uppmuntrar till."

4. Signaturen "Punkt"" fortsätter därefter (07/29/2012 09:02) med att fullborda och cementera sitt skapande av en halmgubbe genom att först citera signaturen "08" (07/28/2012 07:21) och sedan ställa en fråga som om "självmordsuppvigling" numera är en sanning:
"Jag tycker du ska täppa igen brödintaget."
Men vad är detta för en kommentar på ett så allvarligt ämne, som självmordsuppvigling ???
Jag kan inte annat än tolka detta som att du tycker det är ett bra förfarande att uppmuntra till sådana fruktansvärda och oåterkalleliga beslut!!!

Voilà - en s k halmgubbe har just skapats.

(Halmdocka/Halmgubbe (straw man argument) är ett retoriskt begrepp, och kan vara antingen en medveten taktik eller en form av argumentationsfel. En halmdocka används särskilt i ett läge då en motståndares verkliga argument kan vara svåra att bemöta rationellt.
Halmdockan består i att debattören först bygger en nidbild av motståndarens åsikter och argument och sedan argumenterar mot denna nidbild. De förvrängda argumenten framstår på så sätt som absurda och blir lätta att bemöta. De verkliga argumenten låtsas debattören inte ha hört. Motståndaren tvingas då lägga sin energi
på att förklara vad den egentligen menar, och hamnar därmed i ett defensivt läge.
Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Halmdocka)


Sensation 01/03/2013 23:08

Det känns som att Jonathan inte riktigt kan bestämma sig för om han ska satsa på en karriär som stjärnadvokat eller statsminister. Jag förstår i så fall att det kan vara ett dilemma men professionell hjälp till en framtida ministerpost har väl aldrig varit så nära som nu när han skakat hand med Monica Antonsson.

Givet att han bara får lugn och ro att gå i skola hos Antonsson för att lära sig lite av av tantens gedigna kunskaper i veckotidningsjournalistik kombinerat med lite buskisrevy- och internetdramatik torde i alla fall en hyfsat stadig plattform vara avklarad. Avancerad hot- och kohandelsmetodik får väl ses som en av hennes överkurser men den står hon säkert till tjänst med i utbyte mot löfte om att Jonathan aldrig ska skriva ett sanningens ord om tanten. Hennes ödmjuka och klanderfria framtoning på sin blogg är ju redan vida berömd om Antonsson får bestämma så högt uppsatta inom både svensk politik och media höjer säkert just hennes blogg till skyarna varje dag. Jan Helins och Thomas Matssons propagandajournalister sliter säkert sitt hår av avundsjuka över hennes never-ending hat- och förtalsnoveller. Det är minsann inte alla som behärskar den konsten lika oförtröttligt och samtidigt lyckas utmåla sig som världens mest utsatta offer även om Åsa Linderborg ligger bra till.

Får Jonathan dessutom komplettera sin utbildning med kurserna 1-9 i kiosklitteratursvenska hos Alexis, några intensivkurser i genusblahabla à la män är djur hos sex- och samlevnadsexperten Ms.Unsatisfied Whining Toy, samt avslutningsvis en distanskurs i förföljelsemani och stalking hos fritidsforskaren Verutschkanan - ja, då är det all in. Mer än så krävs faktiskt inte för att bli partiledarpajas för Centerpartiet eller Miljöpartiet och därmed kvalificera sig som ännu ett välavlönat stolpskott i riksdagen och tillika blivande statsminister. Med sådana framgångsrika mentorer som kvartetten Antonsson, Alexis, Verutschkanan och Ms.Unsatisfied Whining Toy kan det bara inte gå fel.


Sensation 04/04/2013 09:22

Oavsett om man som Antonsson kallar sig för journalist eller ej får en lista med namn på ett blankt papper tillsänt sig, så har man ansvar och skyldighet att själv ta reda på vad det är för namnlista och inte ägna sig åt osmakligt önsketänkande. Det är ett häpnadsväckande agerande. Det fanns ingen logo, ingen företagsstämpel, ingen signatur, absolut ingenting mer än några rader med namn. En lista med namn på ett blankt papper som t o m en 12-åring klarar av att skriva ihop på 5 minuter eller kopiera av från vilken hembygdsförening eller bokcirkel som helst.

Man går inte ut på sin blogg eller någonstans överhuvudtaget med sådan katastrofalt undermålig information eftersom det handlar om en så vidrig och allvarlig anklagelse som vi normala människor inte ens vill vara i närheten av. Men så går den ökända "grävande" journalisten Monica Antonsson tillväga. Det framgick otvetydigt för den som läste hela tråden att Antonsson medvetet ville insinuera och vilseleda sina läsare genom att sprida illasinnade, osanna rykten om vissa utpekade personer genom sin blufflista. Hon tillät att kommentarsfältet fylldes av anonyma som utan saklig grund påstod att namngivna personer var pedofiler eller pedofilanhängare enbart baserat på Antonssons egna kommentarer och insinuationer. Vare sig journalister eller privatpersoner agerar på ett sådant sjukt sätt. Hon t o m uppmuntrade och uppviglade sina läsare att anonymt starta en särskild blogg för att sprida hennes förtal vidare samtidigt som hon själv ville försöka hålla ryggen fri när hon bl a skrev:

"Monica Antonsson sa...
Jag tycker så här.
Ni är många anonyma här som verkar insatta och duktiga. Känner ni varandra så att ni han hjälpas åt och bilda en specialblogg för ändamålet? Det måste ske väldigt anonymt. Och utan mig som är öppen med min id.
Listan finns ju hos flera av er.
Sverige har sett några bloggbävningar tidigare - FRA, Gömda och Pirate Bay.
Det här skulle kunna bli nästa.
27 februari, 2011 13:11
"

Ovanstående citat är bara ett av många exempel på hennes målmedvetna intrigerande genom åren. Det är klart att hon inte vill kännas vid detta idag och tafatt försöker vifta bort det med nya lögner.

Utan tvekan är det Antonsson själv och ingen annan som på alla fyra borde krypa runt sitt datorbord varv efter varv och samtidigt be om ursäkt till sina läsare, de oskyldiga som pekades ut med namn i tråden om sin blufflista samt alla andra hon förtalat genom åren.

Jag anser att hon är en mytoman och intrigmakerska av värsta sort och hon placerar sig allt längre bort från den intressanta och rumsrena delen av internet för varje nytt förtalsinlägg hon producerar. Påståenden är tagna rakt ur luften och motsägelserna står som spön i backen där hon slirar omkring på sanningen. Det är förvånande att det fortfarande finns några kommentatorer kvar där som villigt masserar hennes ego utan att förstå att det enda hon är intresserad av är att skriva om sig själv, för att därefter framstå som internets okrönta drottningoffer varje gång hennes falsarier avslöjats. I total avsaknad av självinsikt vill hon kalla sig för sanningsivrare. Lögner och förtal förvandlas inte till sanning bara för att man raljant och tvångsmässigt upprepar dem till leda.


Uppdaterad 2013-04-045


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se