YakiDa


Sektliknande förhållanden styr bloggvärlden.

Oftast kan man se liknande samband mellan kvinnliga blogghatares uppträdanden och andra sektliknande förhållanden. Om man jämför utvecklingen som skett på Monica Antonssons blogg och utvecklingen hos scientologerna, så ser man att de i stora drag överensstämmer.

Till skillnad från scientologerna är Monica Antonssons feministiskt inriktad och där de aggressivaste kommentatorerna utgörs av kvinnor som uppger att de krigar på internet och i synnerhet riktas hatet mot dem som Monica Antonsson uppviglar sina läsare emot.

Tidigare under forntiden var det Amasonerna som ansågs vara fruktade kvinnliga krigare som skurit av sig det ena bröstet för att bättre kunna hantera sina pilbågar.

Ordet amason kommer ifrån grekiskan "a-masos", som betyder "utan bröst". Det sägs att egentligen var det fredliga bönder som levde i ett matriarkat, vilket inte var ovanligt kring länderna runt medelhavsområdet vid den tiden. Kanske hade bilföretaget Volvo detta i åtanke när man under 1960-talet skapade sin Volvo Amazon. En bilklassiker som blev berömd för sin hållbara och enkla B18-motor.

Monica Antonsson har länge försökt stoppa kritiska röster med olika aggressiva metoder. Bland annat har hon skrivit brev till arbetsgivare, familjemedlemmar och pekat ut människor som kriminella och pedofiler i hennes bloggar på Internet. På liknande sätt tog scientologerna under 1970-talet till kriminella metoder för att tysta sina motståndare och för att slippa betala skatt. De infiltrerade också statliga myndigheter och privata företag.

Den 29 augusti 1978 stod Mary Sue Hubbard, en späd 47-årig kvinna med blå ögon åtalad i Washington D.C. för en sammansvärjning mot staten och riskerade 175 års fängelse. Hon var hustru till Ron Hubbard.

Hela historien började ca 1950 då science fiktion författaren Ron Hubbard fick stora framgångar med en slags samtalsterapi som han själv hade utvecklat och beskrev i sin nya bok.

Boken sålde mycket bra och folk från hela landet tog kontakt med Rod och 1951 kom 19 åriga Mary Sue till hans gård i Kansas för att lära sig mer. På samma sätt fick Monica Antonsson framgångar med sin bok "Sanningen om Gömda" och läsare flockades kring Monica Antonsson som nominerades till "årets guldspade".

Rod som redan tidigare lägrat flera av de kvinnliga besökarna charmades av den 20 år yngre och vackra Mary Sue. 1952 blev Mary Sue gravid och de gifte sig, trots att de uppfattades som två helt skilda personligheter. Rod var utåtriktande medans Mary Sue var blyg och tillbakadragen, men hon gjorde karriär inom Hubbards rörelse.

1953 grundade Ron Hubbard scientologrörelsen efter det han misslyckats med sin karriär som civilingenjör och ubåtskapten. Ron Hubbard uppfann dock den så kallade E-mätaren som liknade den moderna lögndetektorn. De teoretiska tankarna inom scientologrörelsen blandade ihop mytologi och science fiktion. Tanken var att medlemmarna skulle genomgå samtalsterapi och komma till den "totala insikten" genom att gå kurser som de fick betala dyrt för.
År 1966 konstaterade skattemyndigheterna att det nog var mera ekonomiska intressen än religiösa som styrde scientologkyrkan, och så fick han skattemyndigheterna efter sig.

År 1966 flyttade Ron till Rhodesia och år 1967 klev medlemmarna i kyrkan på fartyget Apollo och ute på havet började man kasta medlemmar i havet som inte skötte sina arbetsuppgifter eller samtalsterapin.
Hubbard började nu predika om att man skulle "angripa angriparen" och Mary Sue blev chefen för scientologernas underrättelsetjänst "Guardian Office" och operation "Snow White" inleddes år 1973 vilket innebar att medlemmarna skulle infiltrera olika statliga myndigheter. Över 5000 medlemmar infiltrerade cirka 130 myndigheter och privata företag. Bland annat Interpool och justitiedepartementet.
Väl inne i myndigheterna började de att stjäla dokumentation och skriva falska brev för att få det som att myndigheterna läckte uppgifter bland annat till media.
På liknande sätt har Monica Antonsson uttalat om olika människor och grupperingar och som ordförande i Monicas fanclub utsågs Lena Dahlström Johansson, Ekebyvägen 95. Vallentuna.

Medlemmen Michael Meisner lyckades rymma från sekten och överlämnade sig till åklagaren som kunde få till ett avtal med Mary Sue vilket innebar att hon erkände och fick fem års fängelse. Efter rättegången bröt Rod kontakten med sin fru Mary Sue som ändå var sin man trogen fram till sin död år 2002. Ron Hubbard dog i sitt hem i Kalifornien 1986.

En kvinnlig författare och frilandsjournalist vid namn Paulette Cooper som kritiserade scientologerna blev så hårt trakasserad att hon var nära att dö. Det var år 1971 som hon gav ut boken "The Scandal of Scientology" och hämnden kom omedelbart från scientologerna som utsatte henne för telefonterror, förtal och elaka brev till hennes grannar där hon bland annat anklagades för pedofili.
På samma sätt har Monica Antonsson och hennes "krigare" misstänkliggjort olika oskyldiga kvinnor och män.


Man utsatte Paulette Cooper även för falska anklagelser och stämningar. Hon misstänkliggjordes för bombhot där scientologerna hade förfalskat hennes brevpapper och fingeravtryck.

Det är lätt att göra en jämförelse med den berömda journalisten Ingrid Carlquist som vågat uttala sig om Monica Antonssons sekt, eller gäng som Monica själv kallar sin liga, och som utsatts för ett av historiens värsta näthat på Monica Antonssons blogg. Enligt bloggen
författarlyan.com så målade bloggen lenas viktigheterochoviktigheter, ut Ingrid så här. Ägaren till bloggen är Lena från Vallentuna.

Paulette fick lägga ner mycket tid och pengar på advokater och blev till slut deprimerad, men friades år 1977 från alla misstankar då en avhoppad scientolog berättade om hur de försökte oskadliggöra Paulette.


Läs Paulettes vittnesmål på http://www.youtube.com/watch?v=97eamKbln-M

Tillbaka till journalisten Monica Antonsson, >>>

Gå vidare till startsidan av Yakida, >>>


Uppdaterad 2023-01-21


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se