Dödsnovell 2 och 3

Detta är delar av en novell som publicerats i Monica Antonssons blogg och som citeras här.

Citat:

....... "samma gäller för JJ Fuckens nätblaska som länge
vägrat publicera denna artikel som jag erbjudit honom. Vägrat med motiveringen:"
..........

......."En rikskänd frilandsjournalist M tog därför in några av sina finaste krukplantor från köksträdgården."

...... "Frilandsjournalisten M upptäckte den och gav upp ett förvånat skrik vilket fick trädgårdssnoken att gömma sig under soffan."

....... "Bloggsnokaren JJ lade sig på knän och händer för att kika in under soffan och fick en glimt av trädgårdssnoken vilken han tog för en huggorm."

....... "samtidigt grannkvinnan L-s hund tillstädes. Hunden var mycket klok och hade hört sin mattes beska synpunkter beträffande JJ som nu låg på händer och knän framför soffan. Den nafsade alltså JJ hårt i rumpan."

....."JJ trodde att det fanns fler huggormar i huset och att en sådan nu bitit honom i hans ädlaste kroppsdel. Han skrek hjärtskärande, svimmade och blev liggande framstupa.
Frilandsjournalisten M ringde efter en ambulans."

......."Trädgårdssnoken ringlade fram från sitt gömställe under soffan och den ene ambulansmannen såg djuret och tappade sin ände av båren.
JJ föll av, bröt benen och fick också i sin ädlaste kroppsdel en hjärnskakning han fortfarande inte hämtat sig ifrån."

......"Djupt skakad av de upprörande händelserna följde snoken obemärkt med dem ut och in i deras bil. Den befinner sig såvitt man vet alltså nu inkognito på därvarande polisstation, i högönsklig välmåga.
Sens moral: Kolla krukplantorna noga innan ni plockar in dem vid en köldknäpp!
Alexis, Trädgårdsjo
urnalest"


Del 3.
"OK, men stämmer dessa uppgifter
om brandincidenten som jag fått från en socialsekreterare, anonym i befogad rädsla för bloggverbala påhopp från en viss rörelse?"

"Alltså:
Trädgårdssnoken smög åter försiktigt fram..


....... "Den upptäcktes då av JJ, som trots sina hjärn- och benskador i panisk skräck slet till sig ett vapen från en av polisernas hölster och avfyrade ett pistolskott mot, enligt hans åsikt, "odjuret". Naturligtvis missade han, men kulan träffade ett bordsben och slog av det. Bordet med några tända värmeljus på lutade till mot fönstret och ett värmeljus gled av. Dess låga antände M-s vackra gardiner vilka började brinna friskt. Ett par polismän skyndade sig att försöka släcka och en av dem larmade också brandkåren."

............"En brandbil rivstartade från sin utomhusparkering och körde i högsta fart mot frilandsjournalistens adress.
Tyvärr var den nyss återkommen från en övning vid ett höghus och dess brandstege bakpå var fortfarande uppfälld."

............................. "
Elden släcktes snabbt, harmoni rådde fortfarande - och kanske än mer - mellan livserfarna L och M plus respektive män, snoken fann äntligen trygghet i Lagens högborg och hunden belönades för sin insats med ett saftigt ben. Happy End?"
/ Alexis
Slut citat


Källa: Monica Antonssons blogg. "Bloggsnokarens nätblaska saluför absolut inga sanningar! Hur skulle det se ut?!", från fredagen den 10:e februari 2012


Uppdaterad 2019-09-15


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se