YakiDa

Historien om att Monica smittat Vallentuna med kondylom


Tisdagen den 6:e december 2011 skrev Monica Antonsson en obehaglig artikel - "
Utskämd? Skaffa egen tunnelbanevagn! ", som handlade om Liza Marklund som gick så långt att Monica till och med raljerade över Lizas dotters olyckliga cancersjukdom.

Men Monica Antonsson skrev också följande i samma artikel, citat:
..."Han och Rolle tyckte det var så himla kul att påstå att jag som ung hade haft kondylom - vilket jag inte hade - att de till och med skrev att jag som 21-åring hade smittat ner hela Vallentuna med denna åkomma".
slut citat

Detta påstående från Monica Antonsson är en lögn och det gick nog lite för fort när hon försökte diktera ihop en ny falsk historia om olika personer. Monica har kanske läst historien någonstans, på någon blogg, att hon haft kondylom och smittat ner hela Vallentuna. Det finns ingen anledning att betvivla det. Men, på Yakida har aldrig funnits något sådant påstående.

Vissa saker raljerar journalister inte om. Som att folk haft en könssjukdom som kondylom till exempel, eller att någon haft cancer. Att Monica ändå gör det, visar att hon brister i allt vad gäller god journalistik. Särskilt som hon tar sig friheten att ljuga ihop en förnedrande historia om sig själv.
Lägg också märke till att Monica inte har antytt och inte heller påstått att hon smittat ner hela Vallentuna med kondylom fast hon verkar vara så initierad om sådant, utan hon anklagar andra för lögnen.

Monica tog senare bort den falska anklagelsen. Hon insåg nog att hon nog inte kunde ljuga hur mycket som helst.

kondylom
Källa: http://monicaantonsson5.blogspot.com/2011/12/utskamd-skaffa-egen-tunnelbanevagn.html

Övrig information:

Bästa skyddet mot att sprida en könssjukdom är att använda kondom och kondomer vet man har funnits så långt tillbaka som 1300 f.kr. Kondomer har tillverkats av vävt tyg, fårtarmar, eller silke insmort med olja. Först år 1839 kom Charles Goodyear på iden att använda gummi, som lär ha varit lika tjocka som cykelslangar. Dessutom kunde de användas flera gånger. Äventyraren Giacomo Casanova lär ha använt kondomer av linne. Sin sexdebut gjorde han som sextonåring tillsammans i en trekant med systrarna Nanette och Martina. Han lär även ha använt en halv citron som pessar.

I Sverige infördes kondomförbud år 1910, men år 1937 fick de säljas igen som sjukvårdsartiklar.

I första Moseboken i Bibeln berättas om Oman som avbröt samlaget och spillde sin säd på jorden för att kvinnan inte skulle bli gravid. Metoden har fått namnet "Coitus interruptus", eller som det också kallas i Sverige, "Finska rycket". En annan säker metod är att använda sig av de så kallade "säkra perioderna". Den grekiske gynekologen Soranus förstod nämligen att kvinnans möjlighet att bli gravid hängde ihop med hennes menscykel. Han föreslog också att kvinnan efter samlaget skulle sitta på huk och försöka nysa, eller att kvinnor drack det vatten som smeder använde för att kyla metaller med.
Romarna använde dessutom ett slags P-piller från växten "Silphium" som kommer från den fänkålsliknande busken. Människan har även prövat att dricka te på bävertestiklar för att slippa bli med barn.
En annan populär metod har varit att svampar har dränkts in i citronsaft eller vinäger och sen förts in i vaginan. I Kina lät man kvinnor dricka kvicksilver efteråt.

Pessarer uppfanns av en tysk, Wilhem Mensinga, fast redan på 1500-talet hade man använt halvor av passionsfrukt som fyllts med cederolja.

Under andra världskriget hade USA en kampanj och delade ut gratis kondomer för att minska könssjukdomarna bland soldaterna eftersom myndigheterna fruktade att soldaterna skulle bli sämre soldater ifall de träffade lättfotade flickor och prostituerade. En kvinna kunde nämligen vara smittad även om hon såg frisk ut. Hitler startade produktion av upplåsbara kvinnodockor som det var tänkt att soldaterna skulle använda så att de inte drog på sig någon sjukdom.

De första tampongerna man känner till gjorde utav mjuk papyrus av de gamla egyptierna. Grekerna lär ha haft mjukt tyg. Den första moderna tampongen utvecklades amerikanen Earle Haas år 1929. Tamponger har sedan gjorts i olika varianter, alltifrån att vara indränkta i krokodilbajs till honung.

Det var feministen Margaret Sanger som tillsammans med Katherine McCormic som i början av 1950-talet utvecklade ett "magiskt" piller för att hind
ra kvinnor att bli gravida - P-pillret. Tidigare hade tillsammans smugglat in pesarer in i USA.

Spiraler slog igenom först under 1950-60- talet.

Det räcker ändå inte med preventivmedel, utan skydden måste kombineras tillsammans med noggran hygien. Eftersatt hygien underlättar för sjukdomar att sprida sig. Vikingarna ansågs av många som de skitigaste i världen. Morgontoaletten inleddes med att en slavinna kom med vatten i ett handfat som sedan fick vandra runt vidare till nästa man, som också använde vattnet till att tvätta sig efter sina behov, och sen vidare tills alla i hushållet har tvättat sig färdigt, i samma vatten.

Toalettpapper på rulle lanserades år 1890 men var svårsålt i början eftersom många tyckte det var pinsamt att fråga efter en sådan produkt i affären. Innan dess använde man gamla tidningar. I Kina började man redan på 500-talet att återanvända papper för toalettbruk. Här i Europa fick man använda vad som fanns till hands, till exempel blad eller sand.

Bladlöss har faktiskt sex just för att överföra sjukdomar. Genom sexakten överförs bakterien "Hamiltonella defensa" som dödar larverna från parasitsteklar innan de börjar växa inuti bladlusens kropp.


Uppdaterad 2012-04-25


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se