YakiDa


På tanternas bloggar är allt tillåtet

2010-02-08 | Publicerad 12:23

Eva är utbildad informatör och har tidigare arbetet för Rädda Barnen. Nu när hon är sjukpensionerad tillbringar hon dock fortfarande tid med att engagera sig i fall där barn kan ha blivit orättvist behandlade. I fredags blev hon namngiven i Newzglobe, efter att författaren Monica Antonsson kallat henne för den värsta häxan i bloggvärlden......//....

- Oavsett vad hon gör så drar hon in mig på något vänster för hon är helt besatt av mig. Hon har hängt ut mig med bild på mitt hus, adress till försäkringskassan för att jag ska anmälas så att jag inte får ha min sjukpension... Hon håller på och knäcker mig totalt.

Eva berättar, att anledningen till varför Antonsson ogillar henne, grundar sig i någonting som hände innan Antonsson släppte boken Mia: sanningen om Gömda.
- Det hela började innan boken kom ut, när Monica började berätta om den. Då skrev Monica en mycket negativ kommentar om en pojke som Liza Marklund har skrivit krönikor om. Och den här pojken känner jag. Det är en pojke som jag älskar, så då kommenterade jag hennes text på ett trevligt sätt. Jag bad henne tänka sig för om hur hon uttalade sig om den här pojken.

Där satte det igång. Antonsson började direkt ifrågasätta Evas identitet och varför hon hade haft så många utropstecken efter sin kommentar. För att göra en lång historia kort, spolar vi fram till när det brast för Eva.
- Hon uppmanade alla sina läsare till drev om mig. Det här resulterade i att hennes läsare hängde ut mig med bild på huset och en uppmaning att de skulle kontakta Försäkringskassan. Hon ville att alla läsare skulle mailbomba dom, så att jag inte får någon sjukförsäkring. Hon tyckte att jag borde räkna gem på Samhall, säger Eva.

Antonssons drev fungerade delvis. Många kontaktade Försäkringskassan och hade det inte varit för att Evas sjukdom var så pass allvarlig, hade hon kunnat få stora problem. Eva poängterar, att Antonsson har spridit felaktig information om henne på sin blogg. Allt detta, i samband med bilder på huset, adresser etc, gör att Eva ifrågasätter om det Antonsson gör är lagligt.
- Jag känner att den viktiga frågan i det här fallet faktiskt är, hur lagen inte kan hjälpa dom som känner sig totalt uthängda. Internet har hunnit före lagen och det händer ingenting med anmälningarna, säger Eva uppgivet.
....//....

Artikeln ovan som kommer från Newzglobe återges till viss del här.
Orginaltexten är skriven av Gabriella Lahti

Med hänsyn till den av Monica Antonsson uthängda kvinnan har hennes namn refuserats till Eva

Källa: http://www.newzglobe.com/it/20100208/pa-tanternas-bloggar-ar-allt-tillatet


Uppdaterad 2012-10-12


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se