Vittne nr 3.


Vittnet nr 3 utfrågas i telefonförhör cirka 6 månader efter misshandeln:

CK uppgav att han vid det aktuella tillfället var hemma i sin bostad på Ekebyvägen XX (radhus), Vallentuna kommun och hörde att någon ropade på hjälp/polis i högan sky. CK sade att han tittade ut genom fönstret från allrummet på övervåningen men såg inget anmärkningsvärt. CK sade att det var tyst en stund men efter några minuter så började någon igen att ropa på hjälp.

CK gick då ut framför sitt radhus och såg då en granne (Hans Johansson, boende på Ekebyvägen 95, Vallentuna) som stod tillsammans med en annan man (okänd för CK) utanför nummer 93 på Ekebyvägen, Vallentuna (vid ingången).
Båda två stod upp och CK förstod att man bråkade om en kamera. CK sade att avståndet mellan honom och de båda männen var cirka 2 meter (fri sikt).

CK sade att bråket handlade om att Hans Johansson hade tagit den andra mannens kamera.
CK uppfattade det som att det var
Hans Johansson som gapade och skrek och var mest aggressiv och att den andra mannen stod mera i skyddsställning och skrek på hjälp. CK sade att från början om han kommer ihåg rätt så var det bara han och de två männen på den aktuella platsen.

CK sade att
Hans Johansson tillfogade den andra mannen minst ett slag (kan ej ange höger eller vänster eller om handen var knuten eller öppen) varpå den andra mannen ramlade omkull ned på marken bredvid förstukvisten (inne på tomten Ekebyvägen 93, Vallentuna. CK sade att mannen hamnade halvsittande framför ytterdörren. Hans Johansson sparkade sedan den andra mannen (CK kan inte säga om sparken utdelades med vänster eller höger ben) och träffade den andra mannens ben (CK är osäker på var sparken träffade).

CK sade att enligt hans bedömning så var sparken
utdelad med stor kraft. CK sade att till platsen så kom det några andra personer. Det var en kvinna som bor Ekebyvägen XX, Vallentuna samt att CK upplevde det som att dom som bor på Ekebyvägen XX var hemma men CK har inget minne av att dom kom ut vid något tillfälle. CK sade att eventuellt så kom det en annan man till platsen också men CK är mycket osäker på detta.

Det lugnade ned sig och CK gick då fram och frågade mannen som hade blivit slagen vad det hela rörde sig om. Mannen sade att han hade blivit anklagad för pedofili oklart av vem. CK sade att Hans Johansson åkte iväg från platsen i sin bil. CK sade att innan Hans Johnsson lämnade platsen så frågade CK honom vad det hela handlade om. Hans Johansson hänvisade till en sida på internet. CK har efter händelsen kontrollerat denna sida och det rörde sig om Hans Johanssons och hans fru. CK kommer inte ihåg vad sidan heter.

CK sade att kvinnan som bor på Ekebyvägen XX hade ringt till polisen. CK sade att cirka 5 - 10 minuter senare så återkom Hans Johansson till platsen i sin bil. Efter ytterligare någon minut så kom Hans Johanssons son (CK förmodar att det är Hans Johanssons son) till platsen och körde fram till Ekebyvägen 95 och hoppade ur bilen och gapade och skrek.

CK sade att han såg inte att sonen gjorde något speciellt, CK sade att efter ytterligare någon minut så kom polisen till platsen. Mannen som hade blivit misshandlad satt då på en sten en bit ifrån nummer 93 (på en allmänning) bevakad av Hans Johansson och hans son.

CK sade att han har inte hört att någon av de inblandade parterna har hotat någon annan. CK uppgav att han har inte sett att Hans Johanssons son skulle ha hållit någon kniv emot halsen på mannen som blev misshandlad. CK sade att det stämmer att Hans Johanssons fru kom till platsen också under händelsen. CK sade att han tror att hon kom efter det att Hans Johanssons son hade kommit till platsen men före polisens ankomst.

CK sade att han har inte sett att Hans Johanssons fru skulle ha spottat på den misshandlade mannen. CK sade att han i slutet på dramat när det hela hade lugnat ned sig drog sig ifrån platsen där Hans Johansson och hans son samt hans hustru samt den misshandlade mannen befann sig och att han inte har haft uppsikt på Hans Johanssons fru hela tiden så han vet inte om hon har spottat på den misshandlade mannen.

CK sade att en annan granne (Kjell, kan ej hans efternamn) som bor på nummer XX var ute på sin tomt vid händelsen. CK har pratat med denna granne efter händelsen men grannen har inte uppgivit att han skulle ha sett något av misshandeln.

CK sade att den misshandlade mannens glasögon var trasiga samt att han blödde någonstans ifrån ansiktet (oklart var). Den misshandlade mannen har inte uppgivit att han skulle vara skadad på något sätt för CK.

CK sade att Hans Johanssons son kom körande som en
jävla galning vid det aktuella tillfället.

Uppläst och godkänt.


Uppdaterad 2013-09-10


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se