Vittne nr 2.


Vittnet nr 2 utfrågas i telefonförhör cirka 6 månader efter misshandeln:

EZ uppgav att han bor på Ekebyvägen XX, Vallentuna kommun. EZ uppgav att han var ledig från sitt jobb och befann sig i sitt radhus tillsammans med sin fru då han hörde att någon ropade på hjälp bakom huset. EZ öppnade ytterdörren och tittade ut och såg då två män som kom gående mot hans ytterdörr. EZ kände igen den ena mannen som är granne till honom som han inte vet vad han heter men tror att han bor på Ekebyvägen 95, Vallentuna.

EZ uppgav att han inte kände igen den andra mannen. EZ frågade männen vad som hade hänt. EA granne sade då att den andra mannen hade kommit till hans hus och fotograferat huset. Den andra mannen sade att EZs granne hade tagit hans kamera. EZ frågade mannen som hade fotograferat huset varför han hade fotograferat. Mannen sade att han inte hade fotograferat huset.

EZ sade att mannen som påstods ha fotograferat satte sig ned på gräset vid EZs ytterdörr. EZ sade att båda männen var mycket stressade. EZ föreslog till båda männen att dom skulle komma i hans hus och få lite vatten och prata om saken. EZ sade att hans fru var sjuk vid det aktuella tillfället och att hon aldrig gick ut ur huset under händelsen. EZ sade att hans fru inte har sett någonting utav själva händelsen.

EZ sade att hans fru blev stressad och ropade till EZ att han skulle komma in i huset vilket han gjorde. EZ sade att hans fru sade till honom att hon inte orkar med detta och att EZ skulle be männen att gå därifrån. EZ sade att männen inte har varit in i hans hus vid något tillfälle under händelsen. Efter någon minut så hörde EZ att mannen som satt vid hans ytterdörr ropade på hjälp igen.

EZ gick då ut igen och såg att en kvinna hade kommit till platsen. EZ känner igen kvinnan som en granne i området men vet inte vad hon heter eller vilket nummer på Ekebyvägen hon bor på. EZ sade att mannen som satt ned vid hans ytterdörr ville att EZ skulle ringa efter polisen. EZ sade att han inte hade någon telefon utan bad kvinnan att ringa efter polisen.

EZ sade att kvinnan ringde efter polisen. EZ sade att sedan så ropade hans fru på honom varpå han gick in i huset igen. Efter cirka 5 - 10 minuter så kom polisen till platsen.
EZ sade att han inte har sett att någon skulle ha utdelat några slag eller sparkar vid det aktuella tillfället. EZ sade att om han kommer ihåg rätt så hade
mannen som satt ned vid hans ytterdörr skador i sitt ansikte (blåmärken).

EZ sade att det fanns ytterligare en annan man på platsen. EZ sade att han också är en granne som heter Hasse eller Lasse och bor i närheten av kvinnan som var på platsen. EZ vet inte vilket nummer på Ekebyvägen Hasse/Lasse bor på.

EZ sade att hans granne (som bor XX) berättade att mannen som satt vid trappan hade varit på platsen flera gånger tidigare och fotograferat Hasse/Lasses hus. EZ sade att hans granne även mannen som hade fotograferat bodde i Solna. EZ sade att om han förstod det hela rätt så var Hasse/Lasse arg för att mannen fotograferade Hasse/Lasses hus.

EZ sade att han inte har sett mannen fotografera Hasse/Lasses hus vid något tillfälle. EZ tror att det var så att när polisen hade kommit till platsen så hade det kommit en person till dit. EZ tror att det var Hasse/Lasses son.

EZ sade att han inte har sett att Hasse/Lasses son skulle ha hållit någon kniv mot halsen på mannen som fotograferat. EZ sade att han inte har vid något tillfälle sett att Hasse/Lasses fru skulle ha varit på platsen och har således inte sett att hon skulle ha spottat på mannen som fotograferat. EZ sade att han vet hur Hasse/Lasses fru ser ut.

Uppläst och godkänt.Uppdaterad 2013-09-10


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se