Vittne nr 1.


Vittnet nr 1 utfrågas på plats efter misshandeln:

Vittne MB berättade att det fanns fler vittnen till händelsen. M berättade att en Christer på Ekebyvägen XX troligen sett mer än vad hon såg.

MB berättade att hon hörde tumult och gick ut och såg att den misstänkte
Hans sparkade på en man som låg ner. Sparkarna träffade mannen på kroppen. MB sade till Hans att man sparkar väl inte på någon som ligger ner. Hans slutade då och gick in till sig med den hund som han hade med sig. Sedan lämnade Hans platsen i en skåpbil.
MB ringde då till polisen igen och sade att Hans hade lämnat platsen.
Efter en lite stund kom Hans tillbaka och hade då sin son med sig.
MB berättade att
Hans och hans son gav sig på mannen igen och började att slå honom.
MB såg hur Hans son tog tag i mannens krage och skrek att mannen hade förstört hela hans familjs liv. MBk såg hur
Hans sparkade mannen i skrevet.
MB berättade att hon ringde till polisen igen och sade att Hans var tillbaka. MB berättade också att hon sade till Hans och hans son att de skulle ge sig och sade till dem att polis var på väg. MB berättade att hon sedan gick därifrån då hon inte orkade se misshandeln längre. MB berättade att det var
sonen som först flög på mannen men hon såg inte exakt hur vid det tillfället då Hans kom tillbaka.

Återgivet och godkänt i anteckningsform.


Vittnet nr 1 utfrågas ännu en gång i telefonförhör cirka 6 månader efter misshandeln:

MB sade att hon vid det aktuella tillfället låg och halvslumrade på sin säng eftersom hon skulle jobba senare samma dag. MB sade att hon vaknade till ordentligt eftersom hennes barn A I I år och L 8 år samt även några grannbarn kom in till henne och att Anton och sade något liknande Ta med telefonen. Du måste ringa polisen. Det är två farbröder som slåss. Hör du inte hur dom skriker?

MB sade att hon tog med sig sin telefon och följde med barnen ut på gården. MB såg att det var två män som slogs utanför nummer 93 Ekebyvägen, Vallentuna. MB såg att det stod två män cirka 2 meter ifrån männen som slogs. MB sade att hon kände igen männen som tittade på. Den ena bor på nummer 93, Ekebyvägen, Vallentuna och den andra heter K (vet ej hans efternamn, bor på Ekebyvägen men vet inte numret, MB försöker ta reda på mannens telefonnummer och fullständiga namn).

MB sade att det är ett radhusområde och att det bor en familj på varje nummer. MB sade att hon då skickade hem sina barn samt ringde till polisen. MB sade att hon kände igen en utav männen som slogs. Han heter Hans (kan ej hans efternamn men vet att han bor på nummer 95 Ekebyvägen, Vallentuna). MB kände inte igen den andra mannen.

MB sade att hon befann sig på cirka 2 meters avstånd från männen som slogs när hon först fick syn på dom. Männen som slogs befann sig inne på tomten till Ekebyvägen 93, Vallentuna cirka 1 meter från ytterdörren som är stängd. De två andra männen som bevittnar slagsmålet står på gångvägen 2-3 meters avstånd från männen som slås.

MB sade att hon och männen som bevittnar slagsmålet inte har några problem med att se vad som händer (fri sikt). MB sade att när hon först fick syn på männen
så står Hans upp och den andra mannen ligger på vänster sida på marken gräsrnatta/grusgång. MB sade att Hans sparkade på den liggande mannen minst två gånger. MB sade att hon inte kommer ihåg om sparkarna utdelades med vänster eller höger ben.

MB sade att det var
kraftfulla sparkar som träffade den liggande mannen på ryggen och på rumpan.
MB såg att den liggande mannens glasögon var trasiga och han hade även (blåmärken) i ansiktet.
MB sade att mannen som ligger ner skrek på hjälp samt uppmanade de andra att ringa polisen. MB sade att Hans också skriker något liknade din jävla idiot.

MB sade att hon skrek till Hans något liknande Man sparkar inte På en liggande. Vad fan håller ni på med? Hans skrek då tillbaka till MB något liknade Du vet inte vad han har gjort mig. Lägg dig inte i. MB sade då till Hans att om han är ute och slåss mitt på dagen och hennes barn blir vittne till detta så har hon rätt att lägga sig i. Hans lämnade sedan mannen och gick fram till MB och ställde sig ansikte mot ansikte med henne och vrålade att mannen hade någon jävla hemsida där han trakasserade Hans på.

Trakasserierna bestod i att mannen hade varit där och fotograferat Hans hus och hängt ut Hans fru på någon hemsida. Hans sade att han hade beslagtagit mannen kamera. MB uppfattade det som att Hans hade varit ute med sin hund som också fanns på platsen och kommit hem och hittat den andra mannen utanför sitt hus och att mannen höll på att fotografera Hans hus. Hans hade då blivit förbannad och gett sig på mannen.

MB sade att Hans inte var hotfull mot MB utan lämnade sedan platsen och gick hem till sig (Ekebyvägen 95, Vallentuna). MB sade att mannen som blivit misshandlad
reste sig upp och pratade med de andra två männen samt MB. Han var angelägen om att få vittnen till händelsen. Mannen sade att han hade blivit anklagad för att' vara pedofil på någon hemsida på nätet utav Hans fru.

MB sade att Hans kom efter någon minut ut från sitt hus utan hund och gick till parkeringen och satte sig i sin bil och åkte ifrån platsen. MB ringde då till Polisen och informerade om att Hans hade lämnat platsen. Polisen ville ha registreringsnumret på bilen men det kunde inte MB uppge utan lämnade adressen till Hans bostad. MB sade att när man stod och pratade på platsen så kom Hans tillbaka med sin bil efter att ha varit borta i cirka 5 minuter. Hans kör då in på gångvägen framför son bostad i hög hastighet..

MB
sade till de övriga männen att akta sig eftersom Hans var kolsvart i synen. MB upplevde det som att Hans hade tappat kontrollen på sitt humör. Hans hoppar ut ur bilen och ger sig på Mannen som han hade misshandlat vid det tidigare tillfället.

MB sade att hon inte kan uppge om Hans gav sig på mannen med slag och sparkar eftersom hon backade undan. Mannen som blev misshandlade f
örsökte få mannen som bor i 93 att öppna ytterdörren så att han skulle kunna ta skydd strax innan Hans kom fram men det ville inte mannen som bor i nummer 93.

Ungefär samtidigt så kommer det en svart mindre bil och ut hoppar Hans son (kan ej hans namn, MB sade att hon inte visste då att det var hans son men har fått reda på det efter händelsen utav grannar i området bland annat Krister som såg händelsen) och
flyger på mannen och slår honom med två till tre knytnävsslag som träffar mannen i ansiktet. MB vet inte om mannen fick några skador.

MB upplevde det som att Hans och hans son var
helt galna. Hans son skrek att mannen hade förstört hans familjs liv. MB sade att mannen återigen har hamnat på marken och ligger i fosterställning på vänster sida och rullar sedan över på rygg. MB sade att hon inte kan uppge om mannen faller i samband med de slag han får mottaga eller om han lägger sig ned själv.

MB sade att Hans gick fram till henne igen ansikte mot ansikte och skrek att
hans fru satt hos psykolog tag vare den aktuella mannen varpå Hans gick tillbaka till mannen som då låg ned på rygg och utdelade en mycket kraftfull spark rakt i skrevet på mannen. MB sade till Hans att han väl fick ta kontakt med polisen i så fall. Hans svarade att han inte fick någon hjälp utav polisen.

MB sade till Hans att det enda som kommer att hända är att Hans kommer att åka på ett skadestånd eftersom den andra mannen
inte har misshandlat någon utav endast försökt skydda sig själv. MB sade att därefter så lämnade hon platsen efter som hon inte orkade titta mera misshandeln. På vägen hem så ringde hon till polisen och berättade att misshandeln fortsatte.

MB sade att händelsen varade under cirka 20 - 30-minuter under den tid som hon var där.

MB sade att hon känner till Hans väldigt ytligt. Han har vid något tillfälle lånat penslar utav henne när det har varit någon städdag i området. MB sade att hon numera vet att det var Hans son som var inblandad i misshandeln efter beskrivning från Krister och övriga grannar. MB sade att hon inte har någon aning om vem mannen som blev misshandlad är och har inte sett honom innan eller efter händelsen.

MB sade att under den tid som hon har bevittnat händelsen så är det
Hans och hans son som har stått för misshandeln
MB sade att den misshandlade mannen
inte hade vid något tillfälle riktat slag eller sparkar mot Hans eller hans son utan endast försökt att skydda sig själv. MB sade att den misshandlade mannen hade märken i ansiktet efter slag (typ blåmärken).

MB sade att den misshandlade mannens glasögon var trasiga men har inte sett när dom gick sönder. MB sade att den misshandlade mannen påstod att han skulle ha blivit anklagade för att vara pedofil utav Hans och hans familj.

MB sade att hon inte har hört Hans eller hans son framföra något hot mot den misshandlade mannen i samband med händelsen. MB sade att hon inte har sett att Hans son skulle ha placerat någon kniv mot den misshandlade mannens hals.

Uppläst och godkänt.Uppdaterad 2013-09-10


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se