Terrorister och vapen

Världen har sedan urminnes tider blivit utsatta av terrorister – sådana som använder våld eller hot om våld. Terrorismen är en form av psykologisk krigföring med våldsamma handlingar som bedrivs mot utvalda mål.
Ibland har man kallat terrorismen den fattiges vapen mot övermakten.

Genom historien har terroristerna använt olika vapen. Tidigare använde man en dolk för att sticka ned sina motståndare men numera används knappast en dolk för att döda någon utan man sätter en kula i pannan. Men med internet har nya terroristgrupper tagit plats. Vallentunaligan är en, och där man använder pennan, eller rättare sagt ordet, för att skapa "ond bråd död" genom internet.

Men målet och syftet är detsamma genom historien. Att hämnas, skaffa sig makt och rikedom. En terrorist har övertygelsen, tron på att det går att påverka historien genom punktaktioner mot individer – antingen mot sådana som har politisk betydelse eller mot helt vanliga medborgare, vilkas plötsliga död sätter skräck i andra och därmed också driver på händelseutvecklingen


Assassinerna - knivar
Bland de första terrororganisationerna kan nämnas lönnmördarsekten assassinerna som var en utbrytargrupp ur ismailiterna. De mördade i Guds namn efter att ha drogat sig med haschisch. Idag betyder fortfarande assassin lönnmördare på olika språk. Under nära tvåhundra år, från år 1090 till 1265 sådde assassinerna skräck bland Mallenösterns makthavare.

I Persien hade assassinerna sin bas i sin fästning Alamut. Kallat "Örnnästet", ett bergsfort högt upp i de otillgängliga Elburzbergen. Fortet var byggt på en trehundra meter hög klippa med bara en väg dit. Alamut intogs aldrig men övergavs då mongolerna tagit assassinernas ledare tillfånga.
I tron av att bli skonade ifall de övergav fortet blev invånarna dödade av mongolerna. I och med utplånandet förstördes sektens bibliotek och därför är föga känt om dem idag.

Annika Sundbaum Melin

Assassinerna blev kända för hänsynslöst mördande mot politiska motståndare. Det sägs att en assassin levde länge bland fiender för att sedan i ett obevakat ögonblick utföra morduppdrag. Det sägs också att de aldrig svek sina "sektbröder" och dödade utan minsta rädsla inför tanken på sin egen död. Många av assassinerna omkom själva i samband med terrordåden. Det var alltså frågan om rena självmordsuppdrag.

Deras mest kända ledare gick under namnet Hassan ibn Sabbah


Salaligan - pistoler
Salaligan var en löst sammansatt grupp på fem personer från Sala i Västmanland som under sju år på 1930-talet genomförde rån och mord. Totalt mördades fem personer. Ligan gav eko i hela Europa och till och med i USA
Gruppen kom att kallas "Salaligan" först efter att medlemmarna gripits eftersom allmänheten först inte var medveten om att de olika dåden hade någon koppling med varandra.

Salaligan är fortfarande en den värsta organiserade mordligor som funnits i Sverige. Fem mord erkände ligan och alla inträffade under åren 1930–1936 då polismakten inte var rustad för organiserad kriminalitet vilket var orsak till att ligan kunde sprida skräck under så lång tid.

Den ledande personen i gruppen var Sigvard Nilsson. År 1932 bytte han namn till Thurneman och det var han som grundade klubben "Den magiska cirkeln".
Den 14 november 1930, bestämde sig Thurneman för att ligan inte bara skulle stjäla bilar. Det var dags för ett mord också. Ett slags första riktiga test för ligan. Tre av ligamedlemmarna tog sig till Västerås där de tog en taxi. På vägen mellan Västerås och Sala beordrades chaufför Sven Eriksson att stanna och utan förvarning sköts han i huvudet från baksätet

Tre år senare i Kölfors, i Enåkers kommun norr om Sala sköts Axel Kjellberg och hans hushållerska till döds. Därefter tändes huset på för att polisen skulle tro att det var en olycka,
Ytterligare fyra mord hann Salaligan med innan polisen i 1936 till slut fått så mycket bevis att ligamedlemmarna kunde gripas.

Annika Sundbaum Melin
Under sin tid på Säters sjukhus ägnade Sigvard Nilsson-Thurneman sig mest åt studier och lärde sig bland annat sju språk flytande

Ledaren Sigvard Nilsson-Thurneman ansågs mentalsjuk med en nästan "fullständig moralisk känslolöshet", det vill säga psykopati, straffriförklarades och förpassades till den fasta paviljongen på Säters sjukhus. Där satt han i 30 år innan han kunde släppas ut då 61 år gammal 1969. Sina sista år arbetade han som översättare och dog i juli 1979. Medhjälparna dömdes till livstids straffarbet och fängelse och satt många år på den beryktade Långholmen i Stockholm. De var åter fria efter sju till tolv års tid.

Under rättegången kom flera av ligans planer fram. En av de värsta planerna var att spränga hela Centralstationen i Stockholm och under tumultet skulle ligan råna en bank intill. Hundratals människor skulle dö.


Vallentunaligan - Internet
Vallentunaligan är en grupp organiserad av kvinnor och män som dagligen samlas i deras bloggar och som påstår sig stå för feminism men som bedriver ett omfattande näthat på internet som de riktar mot sina utsedda offer. Vallentunaligan har sitt ursprung från två familjer i Vallentuna som samarbetade med att trakassera företag och hänga ut människor som pedofiler på internet. Vallentunaligan uppvisar mer sektbeteenden än vad organiserade ligor gör och ett antal av deltagarna har uppenbarligen pedofila intressen och som därför har ställt sig lite vid sidan av samhället i övrigt.

Vallentunaligan är inget annat än mörkermänniskor med avvikande sexualitet, snedseglande rättshaverister och kända förbrytare. En grupp som är samhällsfientlig, djupt manshatande, religiösa fanatiker och vänsterextremister som ljuger ohejdat om och smutskastar sina offer.

De flesta medlemmarna är arbetslösa och tillbringar större delen av sin vakna tid med att sitta och skriva näthat i olika hat-bloggar. Större delen av medlemmarna lyder frontfiguren Monica Antonsson slavisk men många medlemmar har även psykiska störningar som de också uppriktigt berättar om. Flera av ligans medlemmar har ett uttalat pedofilt intresse där dom i ledarens blogg dels får tillfredsställa sina behov av att prata barnsex, samtidigt som dom försöker stå över varje misstanke. Men man vet nu att det finns kopplingar mellan medlemmar i Vallentunaligan och sexindustrin i Stockholm.

Vallentunaligan har rykte om sig att attackera företag och människors framtidsutsikter genom spridning av falska uppgifter. Dessa näthatare, är en typ av gärningskvinnor vi lärt oss att känna igen, efter tre års granskning av Monica Antonsson och hennes huliganer. De är deprimerade, förföljer män och hotar ta sina egna liv. Vi ser kvinnor som försöker uppträda belevat i sina bloggar för att sedan i nästa stund försöka förhandla till sig något genom utpresssning. I själva verket är Vallentunaligan en av de mest våldsamma och kriminella grupper som finns på internet.

Själva samarbetet inom gruppen sker genom att uppträda och skriva anonyma kommentarer och försöker tysta sina offer medelst falskt förtal, kartläggningar, uthängningar, hackerförsök, skrämselpropaganda, hotelser och attacker mot arbets- och uppdragsgivare. Man skriver även i andras namn och skyller ifrån sig och ofta kamouflerar de sin retorik, så att folk blir lurade på något annat sätt, och så tar det tid innan det avslöjas. Men frontfiguren Monica Antonsson känner oftast till vem av medlemmarna som uppträder anonymt, berättar hon i sin blogg.

Ligan anfaller med hjälp av Internet både företag och privatpersoner med förföljelse och utpressning med olika metoder. Man siktar särskilt in sig på familjer med barn och använder i princip samma metoder mot sina offer som växte fram i samband med de olika kidnappningsaktioner som ägde rum i Italien och Tyskland under 1970-talet. Bland annat utför man noggranna efterforskningar om sina offer som man även skuggar utanför deras bostäder. Medlemmar kan stå i dagar utanför ett offers bostad och bara stirra in i huset, studera besökare och man bryter sig även in i hus. Man kartlägger människors liv i syfte att tysta, "jag vet var du bor...", det andra syftet är att man vill uppmuntra andra medlemmar att på något sätt uppsöka det kartlagda offret och utföra illdåd. Man letar reda på offrens arbeten, släktingar, barn och försöker använda dessa. Man vet om och har kunnat dokumentera för polisen att Vallentunaligan har diskuterat både stölder, kidnappning och mord.

Vallentunaligan har precis samma beteende som kidnapparna i fallet som de kände fallen med miljardärsonen John Getty som kidnappades i Rom år 1973. Kidnapparna skickade då hans avskurna öra som hot om att betala lösensumman. Fadern betalade men drog av förlusten i deklarationen. I fallet med tidningskungen Randolph Hearsts barnbarn Patricia som kidnappades år 1974 av en antikapitalistisk grupp var det likadant, att kidnapparna hade genomfört noggranna studier och planeringar av sina offers rutiner och bostadsorter, precis som Vallentunaligan. Patricia utsattes för hjärntvätt så att hon till slut deltog i kidnapparnas aktioner. På samma sätt vet man att Vallentunaligan har hjärntvättat minst ett offer, en kvinna som till slut hamnade på sjukhus.

Genom att Vallentunaligan nu har tillgång till Internet har deras metoder ytterligare förfinats och man bygger t.ex anonyma hemsidor och falska Facebook-sidor för att lura och lägga ut vilospår. På så sätt har man också kunnat spåra hur de skickar falska email i andras namn.

Monica Antonsson Monica Antonsson
Patricia Hearst
Paul Getty

Vallentunaligan är också den enda kända grupp av näthatare som man vet har försökt beställa mord och faktiskt försökt att döda. Gruppen är en av de mest aggressivaste och mest våldsamma som jag aldrig ens kunde drömma om att det fanns något liknande innan jag började forskningen. Som författare är jag lyhörd och nyfiken och det är min främsta uppgift men det här är riktigt, riktigt otäckt.

Min forskning och undersökningar visar att jag uppenbarligen kommer farligt nära sanningar som hotar dessa personers agenda. De är helt enkelt rädda för att bli avslöjade.

Frontfiguren för Vallentunaligan är den 70-åriga pensionerade journalisten Monica Antonsson. Hon blev känd som en av Sveriges värsta näthatare genom tiderna och det är också runt hennes blogg som de kriminella elementen samlas. Det är också Monica som visar upp och redovisar häxjakten på företag och folk. Det visade sig även att Monica är den ledande i Sverige med att hänga ut människor som pedofiler på internet och i sin blogg umgås personer med ett umgänge med ett pedofilt intresse. Monica själv visar upp ett eget sadistiskt intresse av att skada barn.
Mycket av den kriminella planeringen görs också i hennes blogg.

Monica Antonsson
Vallentunaligans frontfigur hade cirka 70 olika bloggar på internet och deltog i flera övriga hatbloggar
Monica AntonssonUppdaterad 2023-01-21


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se