Sekter:

Karismatiska sektledare är väldigt svåra att genomskåda. De binder sina sektmedlemmar till sig genom starka personliga band. Deras ledarskap bygger på ömsesidig tillit och därför fungerar sekten bara i stängda miljöer. Sektens ledare kan oftas inte ifrågasättas, vare sig inifrån eller utifrån, för då går kraften ur ledarskapet.
En sekt kännetecknas bland annat av en stark personkultur men sekter har också haft olika nämnare som har haft en del beröringspunkter - sex, sadism och mord är några.

Sadism är att uppleva njutning av att tillfoga någon annan människa lidande. Begreppet skapades av psykiatriprofessor Richard von Krafft-Ebing i slutet av 1880-talet. Njutningen kan även bestå av att förödmjuka någon annan och uppträda tvingande.
Det handlar om en sjuklig önskan att bryta ner andra människor med "våld och tortyr" oavsett sexuell kontext. För att sadism skall ses som en sjukdom krävs att det ska finnas återkommande fantasier eller utlevda riktiga händelser som innefattar att utsätta andra för smärta eller lidande.

Sadism är av en personlighetsstörning och kan definieras som ett mönster av frivilliga grymhet, aggression och förnedrande beteende som anger brist på empati för andra människor.
Den sadistiska personen begränsar ofta andra människor med vilka hon delar en nära relation. Till exempel är inte tillåtet för mannen att lämna huset utan att ha fått tillstånd. För en sadistisk person är hennes sista ord den ultimata lagen. Det måste följas, oavsett hur vansinnigt det än kan det vara.

Konstigt nog är det beröringspunkter som sex och sadism något man också hittar hos en del djurarter.
Det händer i djurriket att djur faktiskt har dödligt sex. Skorpionen pacificerar sin hona med gift och bönsyrsan äter upp sin hanne under befruktningen. Man har även sett en bläckfisk äta upp sin hanne.

I den bisarra värld som spindlarna lever i har risken för en plötslig död format spindlars sexliv till olika ritualer. Här hittar man de flesta udda sexuella variationer som också finns hos människor: köpsex, nekrofili, bondage, dominans, våldtäkt, sadism, gigantofili, exhibitionism, självstympning, undervattensex.
Spindlarna äter alltså upp varandra under kärleksakten eller amputerar sina egna könsdelar, till exempel. En del spindelhannar måste även betala för sexuella tjänster.
Spindlar saknar en penis och lämnar sin säd på spindelväv. Därefter sugs säden upp via två "palper" hos honan. På samma sätt kan man jämföra med moderna spermabanker där kvinnor idag kan beställa vilken typ av barn som önskas och sen insimineras med önskad profil. Avsaknaden av ett naturligt sexliv har dock visat sig inverka menligt på moderna kvinnors humör som t.o.m kan påverkas av vilka kalsonger de har på sig, >>>.


Adolf Hitler - sex med sadism i överhetens namn
Den mest kände sadist som duperat en hel nation är nog Adolf Hitler som hade en stor dragningskraft på kvinnor. Winifred Wagner, Eva Braun, Magda Goebbles, Maria Reiter, Hanna Reitsch, Winifred Wagner är några av de kvinnor som lojalt följde sin ledares minsta befallning. Faktum är att Adolf Hitler fick fler beundrarbrev än Beatles.

Hitler föddes år 1889 den 20 april i staden Braunau i Österike. Hitler hade svårt med skolan och tog aldrig studentexamen. År 1907 flyttar han till Wien och försörjer sig som gatukonstnär. År 1914 tar han värvning i ett infanteriregemente. År 1945 begår han självmord i Berlin och andra världskriget tar då slut.
Eva Braun var då gift med Hitler och var trogen honom ända in i döden och tillsammans begick de ett kollektivt självmord. Det fanns en annan kvinna som också begick självmord för Hitler och det var Magda Goebbles. Hon lät också döda sin sex barn med gift efter Hitler begåttsitt självmord och Magda förstod att kriget var slut.

Som ung man var Hitler djupt förälskad i en kvinna vid namn Stefanie Isak som han skrev otaliga dikter men som han inte överlämnade. Först efter flera år av avståndsförälskelse skrev han år 1907 ett brev till henne att han ville gifta sig med henne, men han glömde att underteckna det med sitt namn.
Enligt Hitlers dåvarande presschef var det kärleken från den stora massan som var ett substitut för den kvinna som Hitler aldrig hittade. Hitlers tal var som en slags "ordorgasm".

Hitler gillade också unga kvinnor och han var 37 år när han började uppvakta den 16-årige Maria Reiter. Hitler bröt kontakten och Maria försökte begår självmord genom att försöka hänga sig med en tvättlina. Därefter träffade Hitler sin systerdotter Angelika Raubal, kallad Geli, som då var 19 år, som istället förälskade sig i Hitlers stilige chaufför. Även hon tog livet av sig genonm att skjuta sig med Hitlers egen revolver.
Eva Barun var 17 år när Hitler började uppvakta henne. Även hon försökte ta livet av sig genom att både skjuta sig och sen med hjälp av sömntabletter, men hon överlevde.

Hitler hade många speciella ideer. Till exempel införde han förbud för kvinnor att arbeta som jurister. År
1941 beställde Hitler en sexdocka i syfte att begränsa alla de könssjukdomar som florerade bland de tyska soldaterna, >>>. Hur det slutade vet jag inte, men de allierade lär inte ha hittat några.

De kvinnliga vakterna i Hitlers tyska koncentrationsläger var nog mer sadistiska än sina manliga kollegor när det gällde grymhet mot fångarna i koncentrationslägren. De valde ut de barn som skulle skickas till gaskamrarna, slog ihjäl fångarna med spadar och yxor och misshandlade människor till döds. Enligt vittnen blev Irma Grese sexuellt tillfredsställd av att piska andra kvinnor. Irma kallades för "det vackra­ odjuret", men hängdes år 1945.
Ilse Koch njöt av att tvinga fångar att våldta varandra, medan hon såg på. Hon spred skräck omkring sig, när hon red genom koncentrationslägret och piskade fångar efter behag. Hon samlade på lampskärmar av tatuerad hud från avrättade fångar. Ilse Koch begick självmord 1967.

Irma Grese
Ilse Koch


Charles Manson - sex och mord i Jesus namn
En av de mest kända sadistiska sekterna får nog anses vara Charles Manson sekten. Charles var en återfallsförbrytare som skapade ett kärlekskollektiv under hippietiden. Hans flickor Susan Atkins, Patricia Krenwinkel och Leslie van Houtten hjärntvättades och drogades innan han sade åt dem att begå flera mord i Los Angeles.

Vid ett tillfälle då han tar en LSD-tripp upplever han sig själv som Jesus vid Jesus korsfästelse. Under en bussresa plockar han och hans nyfunna flickvän upp några andra flickor på vägen. De har en sak gemensamt – de hatar sina pappor, och söker meningen med livet.
Under mera knarkrus börjar flickorna verkligen tro att Charles Manson verkligen är Jesus Kristus.

Mansons sekt slutade med morden på roman Polanskis vänner och gravida hustru Sharon Tate. Orsaken till dåden var att Manson ville starta ett raskrig. Detta raskrig kallade Manson för "Helter Skelter" efter en Beatles-låt med samma namn. Charles Mason dömdes till livstids fängelse och han är snart över 80 år och lär få mer post i fängelset än någon annan amerikansk fånge.


Knutby sekten - sex och mord i guds namn
Utmärkande för Knutby-dramat var att det handlade om sex. Beordrade partnerskap, snabba partnerbyten, sexråd från pastorerna till församlingens medlemmar. Samtliga inblandade var medlemmar i Filadelfiaförsamlingen i Knutby, som fram till dess varit en pingstförsamling med vissa band till Livets ord.

Sektens slutskede utspelas kring ett mord i samhället Gränsta den 10 januari 2004, strax utanför Knutby i Uppsala län. Pastorn Helge Fossmos fru mördades och en annan församlingsmedlem skottskadades svårt. Han ansågs ha förmått den så kallade "barnflickan" Sara Svensson, att mörda hans andra fru Alexandra. Helge Fossmo åtalades och fälldes för anstiftan till mord och mordförsök. Sara Svensson, som erkände bägge brotten, åtalades och fälldes för mord och mordförsök.

Flera personer i församlingen vittnade om vad som föregått brotten och frun till den skottskadade församlingsmedlemmen, som utsatts för mordförsöket, styrkte att hon hade haft en sexuell relation med den åtalade pastorn, vilket även den åtalade "barnflickan" hade haft.

Pastorn Åsa Waldau var dels kollega i församlingsledningen till den åtalade mannen och äldre syster till den mördade frun, Alexandra Fossmo. Sara Svensson, som var äldre än sin husmor, tog hand om Helge Fossmos barn, den mördade kvinnans styvbarn och hade i sin relation med pastorn bibringats hoppet att hon skulle bli pastorns nya fru.


Monica sekten - sex och sadism i Monicas namn
För den som känner till lite om manipulationsmetoderna i sekter som scientologerna, Livets Ord, Jehovas Vittnen eller Knutbyförsamlingen ter sig Monica-sektens arbetssätt kusligt välbekant. Man ser även likheterna med Charles Mason sekten och de tyska kvinnliga fångvaktarna i koncentrationslägren. Parallellerna är slående lika, särskilt när det gäller sadismen. Här måste man titta på båda begreppen "Monica-sekten" och "Vallentunaligan" eftersom de beskriver egentligen samma sak. Begreppet Vallentunaligan passar bättre att använda när näthat beskrivs.

Monica-sekten är ett skolexempel på en sluten, våldsam, sadistisk och manipulativ sekt. Frontfiguren Monica Antonsson visar också upp en tydlig auktoritär och sadistisk sida i sina texter. Hennes sadistiska sida framkommer tydligt när hon t.ex skriver att hon "
gottas" åt andras lidande, eller som när hon sitter och läser sjukjournaler om andras barn. Man märker det också på Monicas sätt att trakassera oskyldiga barn och pensionärer.

De få medlemmarna sluter sig i olika anonyma bloggar på internet med en rädsla för att säga någonting som retar upp ledaren Monica. De säger sig förespråka den absoluta sanningen, det riktiga och verkar tro på vad de själva skriver. De medlemmar som stödjer Monica uppmuntras och beröms på olika sätt, som t.ex "Du är klok som en uggla" eller liknande. Allt för att knyta medlemen närmare sig själv. Skulle det ändå hända att någon medlem skulle yttra sig mot Monica eller ha en avvikande uppfattning så infaller en ritual med anklagelser och kränkningar från Monica. Den kränkte brukar då få svara med förlåtanden och ursäkter, som på nåder godkänns av frontfiguren Monica.

Den besatthet som Monica-sekten uppvisar är långt ifrån frisk. De tillhör gruppen individer som inte delar övriga världens uppfattning om ords betydelse och innebörd utan väljer att leva efter sina egna lagar. Monica-sekten är den första kända svenska internetsammanslutning som ska ha försökt döda människor genom internet. Och flera självmordsförsök har också gjorts som har sitt ursprung från Monica-sekten.

Flera personer i Monica-sekten uppvisar svåra sadistiska eller andra störningar. Det som skiljer Monica-sekten från övriga sadistiska sekter är den sexuella avvikelsen. Istället framstår det som att deltagarna är så udda individer att de helt avstår från ett vanligt liv. Man vet också att hennes bloggar är samlingsplats för pedofiler. Flera är sannolikt riktiga pedofiler, eller har ett pedofilt intresse. Få av deltagarna i Monica-sekten lever i en relation, utan sitter själva ensamma bakom sina datorer och deltagarna deltar i olika grad i organiserad kriminalitet.

En av de mest hänförda och lojalaste medlemmarna är utan tvivel Lennart, känd som FRA-mannen och som har Monicas bok på nattduksbordet, som en bibel, berättar han med egna ord. Lennart visar upp en tydlig sadistisk personlighet och går till och med kamouflerad inomhus med mössa och solglasögon. Lennart är den som utför många av Monicas ärenden i samband med förföljelser och misshandel av människor. Lennart har precis som Monica också riktat in sin förföljelse mot olika barn och med hjälp av Monica har han byggt upp ett stort antal hat-bloggar som de träffas i. Polis bedömer Lennart som extremt farlig.

Senast i januari 2014 försökte också en kvinna i Solna, norr om Stockholm, begå självmord genom hängning efter att hon från början långvarigt trakasserats på nätet av både Monica Antonsson och Lennart.

Flera av medlemmarna i Monica sekten har en hög alkoholkonsumtion, tablettmissbruk och några har allvarliga psykiska problem som borderline, adhd och damp. De flesta är utpräglade sadister i ordets egentliga mening.

Monica Antonsson Lennart Gagerman
Monica Antonsson
Lennart

.....

....-Artikeln är inte klar

Källor:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sadism
http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?Lookup=sadism
Monica Antonssons och Lennarts olika bloggar
PolisenUppdaterad 2019-09-15

Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se