YakiDa


Erik Rodenborg och Annika Sundbaum Melin

Den 31 januari 2012 skriver Erik Rodenborg från Södertälje på sin blogg och påstår att Yakida är en anitfeministisk och övergreppsförnekande sida. Det kanske är sant om man använder Erik Rodenborgs glasögon.

Annika Sundbaum Melin från Sundbyberg har, enligt journalisten Monica Antonsson, distribuerat en falsk pedofillista. Normalt är en av Annikas Sundbaum Melins deltagare på hennes sändlistor Erik Rodenborg.
Att han då skulle vara helt omedveten om Annika Sundbaums pedofillistor torde vara osannolikt. Och särskilt eftersom han var med i diskussionerna kring just detta mail.Den 9 november 1971 flyttade han hemifrån första gången då han var bara 16 år. Han lades då in på ungdomskliniken på Långbro psykiatriska sjukhus. Där kom han sedan under två olika perioder att vara intagen fram till den 17 januari 1973. Orsaken till hans psykotiska genombrott i juni 1971 var att han till och från hade rökt hasch vintern 1970-71.

Vistelsen på mentalsjukhuset är nog trots allt en av de roligare i hans liv, berättar han. Bland annat då han kunde busa med personalen och utlösa falska larm. - Jag var 17 år och hade nästan aldrig vågat busa som barn. Nu vågade jag det. Det kändes bra, berättar Erik i sin blogg.

Erik var också den enda av "vänsterextremisten" bland mentalpatienterna.

Efter utskrivningen från mentalsjukhuset flyttade han in i vänsterkollektivet "Kulturens Vagga" i Roslags Näsby i Täby.

Erik Rodenborg har funnits på nätet med sin blogg sedan juli 2002. Han är socialist och medlem i Fellowship of Isis (FOI). Någon gång i början av år 2000, såg han att han kunde ansöka om medlemskap i FOI på nätet. Det verkade kul, för han gillade den egyptiska gudinnan och Erik tror på en värld där kapitalismen är avskaffad.
Han tycker kampen om övergrepp mot barn är viktig. Och det är den enda åsikten vi delar tillsammans.

Han anser, att det pågår en klappjakt på nätet mot journalisten Annika Sundbaum Melin. Om Annika Sundbaum Melin deltar i falska pedofilanklagelser och i tillverkningen av falska pedofillistor är det rimligt att hon också blir omskriven och granskad. Och även polisanmäld med krav på skadestånd.

Erik Rodenborg började grundskolan hösten 1962, i Gubbängsskolan och gick ur 9:an den 12 juni 1971 på Essingsskolan i Stockholm. "Allt efter denna dag har varit som någon sorts blek kopia" - skriver Erik. Några dagar efter skolavslutningen den 12 juni blev Erik psykotisk - skriver han vidare.

I skolan grundlade han ett intresse för forntida historia som sen aldrig försvann och där ställde han upp sin lilla konspirationsteori om "Robinson Kruse". Den bok som verkligen påverkade honom var "Folkens öden och äventyr". Den grundlade ett intresse för forntida historia.

Erik Rodenborg kallas nu för "religionsforskare" och han har försvarat en licentiatavhandling vid Stockholms universitet 1998.
Erik var kvar på universitetet som doktorand till 2007, då han lämnande för att han tyckte att hans avhandlingsämne, skogsrån, inte gick att gå vidare på.

Wikipedia beskriver vad som menas med ett skogsrån:
"Skogsrået var skogens oftast kvinnliga härskarinna, rådare över vilda djuren som hon ibland skänker till dem henne behagar. Hon lockar vandrare vilse och förför män som hon fattar tycke för. Framifrån är hon skön och tilldragande, men sedd bakifrån har hon ofta en ihålig rygg som ett gammalt träd. Längre norrut, i Dalarna och andra fäbodsområden, har hon istället en rävsvans som ibland sticker ut under klänningen. Den som haft sexuellt umgänge med ett skogsrå blir ibland inbunden och fåordig - hans själ har stannat hos henne."

Eriks dragning till det lätt masochistiska fick han redan när han var 14 år och åkte buss 54 och inte hade tillräckligt med fickpengar och avslöjades av den kvinnliga busschauffören - "Jag upplevde som att jag var beroende av hennes välvilja," skriver Erik.

Erik är glad i att spruta anklagelser mot andra människor, "Jan Guillou är ett kräk"- har han som rubrik på en av sina bloggartiklar från den 4:e september 2012.

Erik Rodenborg kanske borde pröva att ha ett förhållande med en riktig kvinna istället för att åka fram o tillbaka och hetsa upp sig på 54:ans buss?


Uppdaterad 2015-02-15


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se