Veckans pucko...på förekommen anledning...

En av de första personerna i Sverige med att ofreda och trakassera människor och företag på internet är johan från Gävle. Johan var ansvarig för den så kallade Puckosidan som är en av Sveriges första näthats-sidor. Johan kallade sin hemsida för "Nahoj - Pucko of the week!". Nahoj blir då johan baklänges.
Sidan startades under 1998-99-talet och löd således inte under personuppgiftslagen (PUL) utan under Datalagen.

Johan uppträdde oftast fegt och anonymt på internet och kallade sig då också för Nahoj. Han samarbetade dessutom med de kände bloggarna Annica Tiger och Katinka Löfqvist med att gemensamt trakassera företag, föräldrar och barnfamiljer på internet, se bilden nedan. Det var samma grupp av bloggarkvinnor och vänner som Johan vände sig till som spred falska anklagelser på internet om sex med barn och nakenbilder på barn. Johan deltog aktivt och medvetet i trakasserierna och hjälpte till med att hota barnfamiljer på internet.


Klicka på bilden så kommer hela sidan fram

I de flesta fall brukar det vara ungdomar som i rent ungdomligt oförstånd gör uthängningssidor på t.ex Lunarstorm eller andra ungdomsplatser på nätet. Till skillnad från vanliga ungdomar så är Johan en vuxen individ .

På sin hemsida flinade Johan och gjorde sig också lustig över andra människors eller företags förmågor och han skröt även på sin egen hemsida Nahoj över sin egen intelligens och duktighet.
Några av de företag som utsattes för Johans häcklande blev Vägverket, Eurosport , Länsförsäkringar, Sandrews, OnOff i Gävle, Telia, Gävle Energi, och sophållare.

På sin hemsida redogjorde han också utförligt över sina samarbetsproblem med företag och vänner och den 12 februari år 2000 berättar och skriver Johan stolt på sin blogg hur han misshandlat en person. Dessutom berättar han till och med att han slog sin egen flickvän/fru där det gör som ondast och att det är naturligt för honom att ta till våld.
Misshandlaren och mobbaren
Johan, bor i Gävle på denna adressen i det gula trähuset, >>> och >>> .....

Läs mer om:.....
>>> Våld i hemmet och kvinnomisshandel
>>> Kvinnojourer i Norrköping och Gävle om kvinnomisshandel >>>
>>> Polisen och lagen om dårar som misshandlar
>>> Social kompetens saknas vid misshandel

Se ansiktsbilder och film på en av Sveriges första nätmobbare: Anonyme Nahoj alias Johan från Gävle.
Klicka på bilderna så kommer hela skärmdumpsbilden fram. Sidan längst till höger visar även Johans ilska över Vägverket.
Skärmdumpsfoto nr 3,
Skärmdumpsfoto nr 1.
Här kan man se Johans ansikte tydligt
Skärmdumpsfoto nr 2.

Bilden längst till höger visar en skärmdump över Johans hemsida. Klicka på bilden så kommer hela sidan fram. Nedanstående
text visar också hur Johan brukade inleda sina hemsidor. Johan avsikter synes uppenbart vara att utöva obehag mot företag och andra människor på internet. Hemsidorna inledes oftast enligt nedanstående:
Veckan pucko...på förekommen anledning...

"Att erhålla utmärkelsen :::Veckans pucko©::: ska inte i första hand ses som en komplimang, det bör dock tilläggas att det är bedrift som är få förunnat att uppnå. Juryn förbehåller sig rätten att egenmäktigt, omdömeslöst och helt utan hänsyn utse :::Veckans pucko©:::. Juryns beslut går troligtvis inte att överklaga, men hugade personer är välkommna att försöka (och därigenom naturligtvis löpa risken att själva bli utsedda kommande vecka)."

"Till veckans pucko har av juryn enhälligt utsetts:" .................................

"Juryns motivering lyder: ........
Då dessa element tydligen älskar att anmäla allt och alla så låter jag andra stå för fakta och vill puckona anmäla mig för att jag länkar så kom, bara kom...

........Johan var även med i webringen Dagbok på nätet, tillsammans med grundaren Annica Tiger och där berättade han även hur arg han är och att han har ett stort båtintresse. Vid sidan om båtintresset är Johan också aktiv inom innebandy rörelsen i Gävle där han bland annat har skrivit repotage för innebandyföreningen. Se den modifierade skärmdumpsbilden nedan på Nahojs presentation:

Johan Klarström

Längst ner är bilden ser man ansiktet på den anonyme Nahoj alias Johan. Du hittar mera ansiktsfoton på puckomannen på www.nahoj.nu.

Källa:
http://web.telia.com/~u26604034
http://www.tiger.se
Gävle GIK innebandy -->

Se även artikeln om Annika Tiger >>>
Se även artikeln om missbruk av internet >>>Uppdaterad 2012-04-25


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se