POSITIVA NYHETER

Juli 2009

Passion i Malmö
Expressen 31.07.2009
Den omtalade musikaliska berättelsen `Passion` får Sverige-premiär på Victoria i Malmö i september.

Kalenderpojkar - utan sexpack
Aftonbladet 31.07.2009
Vi är ju lite runda och goa Här visar bygdens gubbar hela härligheten. Sminkade och utan en tråd på kroppen. - Vi är ju lite runda och goa, säger initiativtagaren Christer Eriksson.

Hittade halv miljon i lånebil
Svenska Dagbladet 28.07.2009
En göteborgare gjorde på tisdagen en märklig upptäckt i en lånebil från en verkstad. I baksätet låg en väska fylld med pengar.

Lästips för trädgårdsfantaster
Dagens Nyheter 28.07.2009
Böcker och sajter för dem som vill läsa och se mer om fantastiska trädgårdar.

Madonnas erotiska meddelanden till salu
Expressen 28.07.2009
Madonnas sexiga telefonmeddelanden till expojkvännen Jim Albright, en docka föreställande Arnold Schwarzenegger i naturlig storlek från Terminator 2 och Jimi Hendrix första skivkontrakt.

Älgar och blondiner lockar turister
Dagens Nyheter 28.07.2009
Snö, vacker natur och god mat. Det är vad många turister förknippar med Sverige, enligt en ny studie. Samtidigt ser intresset olika ut i olika länder. Fransmannen tänker på blondiner.

Ungdomar efterlyser positiva nyheter
Sveriges Radio - 23 jul 2009

Ambitionen är att nättidningen "Mitt område" ska lyfta fram det positiva som händer i stadsdelen.

En Valkyria Chronicles 2-studie
GAMEcore.se 19 juli 2009
Bortsett från de estetiska problem som tonar upp sig ser jag egentligen bara positiva nyheter i de första bilderna från Valkyria Chronicles 2.

Räntor & valutor: Optimismen stärker kronan
Dagens Industri - 14 juli 2009

Under natten fortsatte börsuppgångarna i Asien, varifrån det kom flera positiva nyheter. Singapores BNP för det andra kvartalet kom in oväntat starkt och

Kvarnby värvar Caroline Bergsten: "Mer ansvar"
Dagbladet - 19 juli 2009

Det finns också positiva nyheter för Sundsvall Saints. Ava Valashjardi har skrivit på ett nytt kontrakt för klubben. – Det är en av våra yngre talanger som ...

"Den bästa utbildning jag kunde fått"
Dagens Nyheter - 9 juli 2009

Vi granskade försvaret men försökte också skriva om positiva nyheter även om jag inte kommer på någon just nu, säger hon och skrattar. ...

Råvaror: Statistik håller oljepriset uppe
Dagens Industri - 19 juli 2009

... till stängning och uppgången visar på ett starkt momentum i oljehandeln där marknaden tenderar att reagera på positiva nyheter, snarare än negativa. ...

Två månader efter att frun drabbats av bröstcancer kommer nästa smäll:
Aftonbladet - 5 juli 2009

"Hon hänger i med allt och de första positiva nyheterna är en lättnad. Hon har fortfarande en lång resa framför sig, men saker ser åtminstone ut att röra ...

Riksbankschefen kommenterar det ekonomiska läget
Newsdesk (pressmeddelande) - 16 juli 2009

En positiv nyhet är att de finansiella marknaderna nu till viss del verkar fungera bättre än tidigare. Det återstår dock fortfarande en hel del att göra när ...

Wall Street: Alcoa förvirrade mer än väntat
Dagens Industri - 8 juli 2009
Men samtidigt får man inte underskatta efterbörsens psykologiska betydelse när alla nu med ljus och lykta letar efter positiva nyheter som kan användas på ...

Förnyad börsoro för konjunkturkänsliga aktier
E24 - 14 juli 2009

Och UBS höjde i en purfärsk analys riktkurs och försäljningsprognos för läkemedelsbolaget med anledning av flera positiva nyheter de senaste veckorna.

Sex nya medaljer till FKK
Folkbladet - 3 juli 2009

Under fredagen kom förbundskaptenen för ungdomslaget, Kurt Lückner, också med positiva nyheter för Klara och Freda Hellström. Genom sina fina resultat under ...

Stenvalls trä trotsar lågkonjunkturen
Norrbottens-Kuriren - 30 jun 2009

För dem är det en stor affär och en positiv nyhet efter ett år med nedlagda sågverk och en stramare marknad. - Det är ju ingen hemlighet att det har gått ...

Com Hem söker 40 nya medarbetare
Örnsköldsviks Allehanda - 8 jul 2009

Det ser bra ut för Härnösand, och vi kommer att ha anledning att meddela fler positiva nyheter längre fram, säger platschefen Linda Påhlsson. ...

Hoppfull Wiberg snart tillbaka på allvar
Ölandsbladet - 10 jul 2009

Förutom de positiva nyheterna har Wiberg fått inspiration av den förre landslagslängdhopparen Mattias Sunneborn. – Jag har pratat med Sunneborn och han sa ...

USA och Ryssland signalerar töväder medan det jäser politiskt ...
Vasabladet - 8 jul 2009
En positiv nyhet som konkurrerar om internationell uppmärksamhet med den bistra rapporteringen från Kinas etniska konflikt i Xinjiang-provinsen. ...

Båtar på botten och vattenfyllda källare efter regnet
Nya Åland - 10 jul 2009
En positiv nyhet är att höbärgningen är avslutad men arbetet med ensilaget kan knappast påbörjas med tanke på förhållandena som just nu råder. ...

Umeåprojekt kan rädda liv i Afrika
SVT Regionala nyheter 24.07.2009
Miljöteknik från Umeå kan rädda liv i Afrika. Just nu pågår ett projekt här i Umeå som ska hjälpa människor i krisområden att bland annat spara på el och vatten.

Dragracing lockar rekordstort intresse
Aftonbladet 23.07.2009
368 deltagande team - från tio nationer. EM-deltävlingen på Mantorp Park med start i dag lockar stordeltagande. Tävlingen avgörs för 36:e året och väntas som vanligt locka storpublik.

Det nya svarta: kurviga kvinnor
Expressen 23.07.2009
Timglasformen är tillbaka och kvinnor med kurvor är det nya svarta.

Bondeparet ska bli föräldrar
Expressen 23.07.2009
De hittade kärleken medan tv-kamerorna rullade under Bonde söker fru. I januari blev de man och hustru. I vinter blir Magnus och Emma pappa och mamma.

Myggbekämpningen äntligen igång
SVT Gävledala 23.07.2009
Nu har kampen mot myggorna i området runt nedre Dalälven till slut tagit praktiska former. Under onsdagen besprutades området med det riktade bekämpningsmedlet BTI.

Tigerungar - mitt i stan
Expressen 23.07.2009
Varning på stan. Risken finns att möta riktiga tigerungar. Golfproffset Tiger Woods svenska fru Elin semestrar med barnen i Stockholm.

Björn Ranelid i `På spåret`
Dagens Nyheter 23.07.2009
Björn Ranelid är det första klara namnet till nästa omgång av SVT-klassikern `På spåret`. Författaren kommer att bilda lag med advokaten Elisabeth Massi Fritz, skriver Aftonbladet.

Rekordmånga antagna till Uni
SVT ABC 10.07.2009
Antalet antagna till Stockholms universitet ökar för andra året i rad. Nästan 28.000 studenter kan registrera sig på en eller flera av de 38.841 platserna.

Så kan vi se ut om vi blir 180
Expressen 10.07.2009
Forskarna gjorde en överraskande upptäckt. En njurmedicin kan öka vår livslängd med en tredjedel. - Jag vill gärna ha den medicinen, säger Kjerstin Dellert, operasångerska och hälsofantast.

Hedman fick drömkontrakt
Svenska Dagbladet 10.07.2009
Den förre Modobacken Victor Hedman har nu skrivit på för NHL-laget Tampa Bay Lightning. Den 18-årige talangen får maxlönen för ett andraval i draften - det vill säga 900 000 dollar.

Regeringen förlänger bankhjälp
Privata Affärer 09.07.2009
Regeringen förlänger programmet för kapitaltillskott för banker och kreditinstitut med sex månader, till den 17 februari 2010, enligt ett pressmeddelande.

Sveriges vackraste vägar utses
Dagens Nyheter 09.07.2009
Isvägar i Luleå skärgård, nya E 4 mellan Sverige och Finland och kulturvägar på Gotland tävlar om att utses till Sveriges vackraste vägar. Sammanlagt tretton projekt har nominerats till årets Vackra vägars pris, som delas ut av Vägverket.

Regeringen förlänger bankhjälp
Svenska Dagbladet 09.07.2009
Regeringen förlänger programmet för kapitaltillskott för banker och kreditinstitut till den 17 februari 2010, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

Fler order till industrin i maj
Dagens Industri 08.07.2009
Den svenska industrins totala orderingång, säsongsrensat i volym, ökade 3,8 procent i maj, jämfört med månaden före, enligt beräkningar från SCB.

Expressens kokböcker är bäst
Expressen 08.07.2009
Den unika kokbokssamlingen - Smaker från hela världen - blev en läsarfavorit. Nu har den även prisats internationellt.

Bästa småbilarna för sex
Aftonbladet 07.07.2009
...och här är ställningarna som gäller i bilen. Bildextra 11 sköna ställningar för bilen.

Quick ger nytt motiv till morden i sin bok
Expressen 06.07.2009
Thomas Quicks bror hävdar att Quick är fullt frisk. Men i hans och Quicks bok avslöjar de själva ett motiv till morden på två holländska turister 1984, skriver kriminalreportern Gubb.

FP vill ge äldre makt i hemtjänsten
Svenska Dagbladet 06.07.2009
Äldre som har hemtjänst ska själva få bestämma vad de vill ha hjälp med, föreslår Folkpartiet. De gamla ska ha rätt att välja bort städningen och i stället ta en promenad eller få håret kammat.

Vinnarna av Björkmans tenniströjor
TV4 Karlstad 06.07.2009
Här är vinnarna av Björkmans tröjor. et kom in många svar i Wimbledonsajtens tävling där ni kunde vinna en tröja signerad av Jonas Björkman. Här är de rätta svaren - och vinnarna.

Humorn viktigast i myrfotboll
Svenska Dagbladet 05.07.2009
Myrfotboll är sporten där den viktigaste regeln är att ha kul - annars riskerar man utvisning. - Det finns rött kort som i vanlig fotboll och så finns det jävligt rött kort.

Phelps simmar i Stockholm
Aftonbladet 05.07.2009
Linköping. OS-kungen Michael Phelps är klar för världscuptävlingarna i Stockholm den 10-11 november. Den amerikanske stjärnan blev historisk när han vann åtta OS-guld i Peking förra året.

Hyllningskonsert för Abba i Hyde Park
Dagens Nyheter 05.07.2009
Björn och Benny kan komma att återförenas på scenen. I september hålls en hyllningskonsert till minne av Abba - då halva gruppen väntas närvara. Drygt 35 år har gått sedan Waterloo då Abba fick sitt stora internationella genombrott.

Kaffe bra mot Alzheimer
SVT Nyheter 05.07.2009
Den som tycker om kaffe kan känna sig nöjd med nya forskningsrön. Ännu en studie pekar mot att den mörka drycken skyddar mot demenssjukdomen alzheimer.

Nytt Bellmanmuseum planeras
Svenska Dagbladet 05.07.2009
Bellmanmuseet på Långholmen i Stockholm får konkurrens.

Säpo skriver brev till aktivister
Dagens Nyheter 04.07.2009
Inför förmodade demonstrationer under EU-halvåret har Säpo valt taktiken att ta kontakt med unga aktivister i Göteborg i brottsförebyggande syfte.

Danskar anser sexköp ok
Expressen 04.07.2009
Närmare hälften av danskarna säger definitivt nej till förbud mot sexköp medan en tredjedel är anhängare av ett förbud.

Sjöström krossade sitt eget rekord
SVT Nyheter 02.07.2009
15-åriga Sarah Sjöström sänkte sitt personbästa på 200 meter frisim med över två sekunder och vann SM-guldet på svenska rekordet 1.57.34. Tiden är den sjunde bästa i världen i år.

Framtidens släckningsmetod: Potatismjöl
SVT Regionala nyheter 03.07.2009
Skogsbränderna har härjat på många håll i vårt område den senaste veckan - och räddningstjänsterna har fått jobba hårt. Men i framtiden kommer de att få hjälp - av potatismjöl!

Sunt förnuft håller bakterierna i schack
Dagens Nyheter 03.07.2009
För den som äter upp räkorna bums och inte lägger tillbaka den grillade biffen på en blodig tallrik är mycket vunnet i kampen mot bakterierna.

Begagnade bilar säljs som aldrig förr
Expressen 03.07.2009
Försäljning av begagnade bilar har gått upp markant sedan i höstas. Framförallt har exporten till Tyskland ökat mest. Motorbranschens riksförbund brukar vanligtvis ha 45-50 000 bilar

Landstinget sparar miljoner
SVT Östnytt 03.07.2009
Närmare 7 miljoner kronor har landstinget i Östergötland sparat genom att ta in färre hyrläkare under det första halvåret i år.Uppdaterad 2011-06-08


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se